Nu börjar cykelparkeringshuset synas

Kategori:
Date: 6 november, 2018

Bakom den tunga avspärrningen vid resecentrum pågår byggarbetet för fullt med cykelparkeringshuset. Den här veckan blir det synligt då limträstommen börjar monteras. Hela montaget kommer pågå under cirka fem veckor.

Några dagar efter att stommen har rests kommer Stadshusgatan vid övergångsstället mot centralpassagen att grävas upp. Detta arbete görs för att kunna dra in vatten och avlopp och övriga ledningar till cykelparkeringshuset.

Gatuarbetet kommer inte att innebära någon större påverkan då själva schaktningsarbetet kommer att utföras nattetid under en begränsad tid. Dagtid kommer det finnas körplåtar så att trafiken kan löpa som normalt. Busstrafiken kör som vanligt på Stadshusgatan och cyklister får eventuellt leda sina cyklar mellan Kungsgatan och Stadshusgatan.

– Vi ser fram emot att arbetet nu går in i nästa fas och att arbeta med en limträstomme ligger helt i linje med Uppsala kommuns hållbarhetsarbete, säger Gustav Törnquist, bygg- och fastighetschef.

– Med cykelparkeringshuset blir det fler parkeringsmöjligheter både i huset och utanför. Det blir även möjlighet att parkera både tryggare och säkrare för alla cyklister, säger Ellinor Wik, trafikplanerare.

Cykelparkeringshuset vid Uppsala resecentrum är en del av målsättningen om hållbart resande och bättre miljö i innerstaden. Byggnaden som får en glasad fasad med solceller och sedumtak förstärker stadsbilden runt resecentrum och bidrar till att skapa trygghet, liv och rörelse med bland annat verksamhetsyta för cykelrelaterad verksamhet i bottenplan.

angle-downcrossmenu