Skördefest på Fyristorg

Kategori:
Date: 21 september, 2017

På lördag 23 september avslutas stadsodlingsåret med en skördefest på Fyristorg. Kryddskörden från kommunens odlingar delas ut och besökarna får möta stadsodlare och få tips om sin egen odling. Utöver det ordnas föredrag, dansuppvisning och andra aktiviteter för olika åldrar. Och den som vill kan, mot en mindre kostnad, musta sina egna äpplen på torget.

Politiker och tjänstemän från kommunen finns på torget för att ta emot förslag och synpunkter på stadsutveckling med fokus på Fyristorg.

– Stadsodlingsåret med ätliga växter i rabatterna har varit en uppskattad succé. Nu blir det final på Fyris torg där alla uppsalabor kan hämta kryddor som odlats i våra parker och i odlingslådor. Vi tar med oss erfarenheterna av årets stadsodling och hoppas kunna ha stadsodlingsår varje år i Uppsala framöver, säger Maria Gardfjell (MP), kommunalråd med ansvar för klimat och miljö.

Under våren och sommaren har kommunens kampanj ”Stadspanten” för att få fler att panta sina petflaskor och aluminiumburkar pågått. Om det gått bra, har kommunen utlovat gröna överraskningar till Uppsalaborna. Vad det blir presenteras 11.30 och 12.30.

14.30-14.00 berättarÅsa Wennström, Learning Garden Design, lärare med specialisering på trädgårdsskötsel om hur man kan arbeta med odling i skolan för att stimulera elevernas engagemang.

Konstutställningen ”Konst i den gröna” visas under hela dagen och visas av Tatiana Essblad från kvinnoföreningen 8 mars.

– Stadsodlingsåret har blivit en framgång och nu får vi utvärdera och se hur vi går vidare med de erfarenheter vi fått under den här säsongen, säger Ingemar Carlsson, stadsträdgårdsmästare.

Skördefesten pågår mellan 11.00-16.00 på Fyristorg

angle-downcrossmenu