UIC-bolag på topplista över nytänkande entreprenörer i Sverige

Date: 21 maj, 2019

Varje år får 103 företag i hela Sverige äran att lyftas i Företagarnas topplista med unga, nytänkande och kreativa entreprenörer. I år är två av vinnarna UIC-bolag: Liqway och Sun Labs Nordic. Även det tidigare UIC-bolaget Nodified finns med på listan.

Tidningen Företagaren som ges ut av Företagarna publicerar årligen ”103 unga idéer”, en nationell topplista med unga entreprenörer under 30 år som har nytänkande och kreativa idéer. Syftet med listan är att lyfta fram företagare som tack vare sitt entreprenörskap bidrar till utveckling, mångfald och välfärd. De båda vinnande bolagen från Uppsala län är UIC-bolag.

UIC-bolag från Företagarnas ”103 unga idéer”:

  • Liqway står för ny patenterad teknik som skapar bättre och mer ergonomiska arbetsförhållanden vid reparation och inkopplingsarbeten på rörledningar. Metoden sparar även tid och Liqway har nu ett pilotprojekt med Vattenfall på gång.
  • Sun Labs Nordic är specialiserat inom AI, datavisualisering och dataloggning i realtid för fastigheter. De har tagit fram en algoritm och ett programvarusystem för att övervaka och styra energisystem.
  • Även det tidigare UIC-bolaget Nodified tog en plats på listan som en av mest spännande unga entreprenörerna från Stockholm. Det Stockholmsbaserade bolagets disruptiva teknik är skräddarsydd för att lösa kommunikation i katastrof- eller krisdrabbade områden, precis som på platser med överbelastade telenät.

Företagen får, eller har fått stöd, i sin affärsutveckling genom UICs affärsutvecklingsprogram.

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu