Matkassar / Matbutiker

Att slippa ta en tur förbi ICA på väg hem från jobbet är väl nåt alla drömmer om? Så varför inte få din mat direkt hem till dörren… då är risken mindre att du stoppar ner lösgodis att vagnen också. Alla tjänsterna levererar till Uppsala, men såklart också till andra orter.

Matkassar

City Gross
Alltid svenskt kött & färsk fisk, enkla recept och färdigplanerade veckomenyer för hela familjen. Butiksupphämtning är gratis men hemleverans kostar 50 kr.

Ecoviva
5 matkassar + fruktlåda och snacks. Allt ekologiskt. Bäst i test SVT Plus 2016.

ICAs Matkasse
Välj mellan Familj, Familj Laktosfri, Vego, Bistro, Inspiration eller Gluten- & laktosfri. Du kan hämta i butik (men inte från Torgkassen hrmf) eller få kassen hemlevererad.

Linas Matkasse
The Original and Best? Lina har hela 10 kassar att välja på, så du kommer nästan garanterat hitta något som passar. Kyckling och kalkon är alltid svenskt medan köttet i kassen är nästan alltid svenskt.

Middagsfrid
Alla matkassar håller en hög kvalitet på både recept och råvaror. Däremot skiljer de sig t.ex i antal middagar och personer. Välj mellan vego, extra snabba rätter eller barnvänliga kassen. Dom här även Frukost och Fruktkassar.

Årstiderna Matkassar
7 matkassar och 1 juicelåda, alltid helt ekologiskt (utom eventuell fisk).

När man är ute efter att förenkla sin vardag och slippa handla finns det många alternativ, Det kan finnas olika anledningar till att man vill detta. Exempelvis att man känner att man inte har tid att handla utan vill lägga den tiden på något annat istället, eller att man vill leva nyttigare och tycker det är jobbig att fokusera på näringsinnehållet, eller helt enkelt att man inte vill handla själv.

Läs mer om “alla” svenska matkassar på prenumeration.deals/matkassar.

Matbutiker

Matsmart (en personlig favorit)
Hos Matsmart handlar du “överskottsmat” med 20-90% rabatt, det handlar om partier mat och annat som av en eller annan anledning inte blivit sålda. Speciellt storpack kan bli en väldigt bod affär. Om det blir mer 600:- får du fri hemleverans!

Hemköp.se
Förutom ett stort sortiment av riktigt god och bra mat, erbjuder dom hemleverans och möjlighet att hämta dina färdigpackade kassar i butiken.

Mathem
Oavsett om du vill handla vardagsmat, delikatesser eller hushållsartiklar har vi större utbud än de flesta butiker. Välj varor via kategori eller sök själv. Över 10 000 varor – Leverans 7 dagar i veckan.

Willys
Köp allt som Willys har ett erbjuda, inkluderat receptfria läkemedel. Välj att hämta i buktiken på Kungsgatan eller få varorna levererade hem för 99kr.

Man kanske inte ens vill sätta sin fot i en matbutik. Det kan vara minst sagt svårt att hålla reda på alla matkassar på marknaden, det här är inte på långa vägar alla men några av dom största iallafall. Så jämför matkassarna och prova på de som passar dig bäst.

Det finns många företag som kör hem matkassar till dörren. Det kan vara en bra ide att jämföra matkassen man tänkt köpa med andra. Oftast erbjuder företaget ett prova på pris så att du enbart betalar det maten egentligen kostar.

I matkassarna följer även recepten med, så de är ett bra alternativ ifall du känner att du har dålig inspiration till vad du vill laga till middag. Tänk på att den billigaste matkassen inte nödvändigtvis är den bästa matkassen.

Det finns många saker man kan titta på när man jämför matkassen; exempelvis så kanske man vill äta vegetariskt, ekologiskt, eller man kanske har barn eller så tränar man mycket. Mathem har billigast pris per portion på sina matkassar men Årstiderna är de enda som erbjuder något som passar alla kraven ovan.

Vill man ha utkörning 7 dagar i veckan kan det vara en bra idé att kombinera två företags matkassar. Det ger också möjligheter för att göra hela familjen nöjd.

angle-downcrossmenu