Svenska startup-bolag får hjälp att växa i Silicon Valley

Kategori:
Date: 19 september, 2017

I oktober flyttar fem svenska startup-bolag till Silicon Valley för att delta i acceleratorprogrammet TINC. På plats får entreprenörerna möjlighet att utveckla sina tillväxtstrategier och möta potentiella kunder, partners och investerare i en miljö som fostrat några av världens mest framgångsrika bolag.

Den 16 oktober installerar sig bolagen Price Edge Solutions, Ticketbird, Droshi Scandinavian dropshipping, Coala Life och Prindit i Nordic Innovation House i Palo Alto för att under fyra intensiva veckor utveckla sina verksamheter genom acceleratorprogrammet TINC. Bolagen får tillgång till mentorer i världsklass och möjlighet att träffa potentiella kunder, samarbetspartners och investerare. Programmet ska vara en plattform för bolagen att växa och ta steget ut i världen.

Två gånger per år väljs ett tiotal nordiska företag ut som får delta och under hösten är fem av dem svenska.

– Vi bedömer att de bolag som nu valts ut fyller ett behov på marknaden och har god potential att växa och bli globala aktörer inom sina olika nischer, säger Anne Lidgard, direktör för Vinnova i Silicon Valley.

Information om bolagen:

Price Edge Solutions AB
Price Edge erbjuder prissättningsstöd och en molnbaserad mjukvara som ger bolag möjligheten att optimera deras prissättning och öka sina vinster. Den används främst av bolag med en komplex produktportfölj där optimeringsbehovet är stort och svårt att göra utan systemstöd.

Varför vill ni komma till Silicon Valley och gå TINC programmet?
Vi vill använda tiden på plats i Palo Alto för att etablera en lokal närvaro, lära från andra företag och skaffa våra första amerikanska kunder.

Kontakt: Frank Melander: frank.melander@priceedge.se, 08-120 585 28
www.priceedge.eu

Ticketbird AB
Ticketbird är ett webbaserat verktyg som hjälper företag att leverera kundtjänst genom att öka kunskapsöverföringen och konverteringsgraden. Det är i grunden en AI-baserad kunskapsbas, som gör det enkelt för företag att spara och återanvända kunskap från alla frågor och svar.

Varför vill ni komma till Silicon Valley och gå TINC-programmet?
Vårt mål är att lära oss så mycket som möjligt från mentorer och partners och att expandera vårt nätverk.

Kontakt: Magnus Wigren magnus@ticketbird.com, 073-500 56 76
www.ticketbird.com

Droshi, Scandinavian dropshipping AB
Företaget gör det enklare för leverantörer och återförsäljare att hitta varandra och sälja mer. Droshi är som en b2b marknadsplats och en virtuell grossist för framförallt dropshipping. Nätbutiker kan sälja produkter utan att lagerföra dem själva, och leverantörer får fler butiker att sälja sina produkter i.

Varför vill ni komma till Silicon Valley och gå TINC programmet?
Vi vill lära oss mer om business och utveckla vårt företag, knyta kontakter och förhoppningsvis spara oss tid på nybörjarmisstag vi annars skulle göra.

Kontakt: Jonas Salminen jonas@droshi.com, 08-518 362 30
www.droshi.com

Coala Life AB
Coala Life är ett medicintekniskt företag inriktat på hjärtdiagnostik och mobil hälsa. Företaget har utvecklat en portfölj av patenterade produkter och tjänster för digital distansövervakning och screening av hjärtat.

Varför vill ni komma till Silicon Valley och gå TINC programmet?
Vi vill utvärdera go-to-market i USA och genomlysa affärsmodellen.
Kontakt: Philip Siberg philip.siberg@coalalife.com, 070-790 67 34
www.coalalife.com

Prindit AB
Prindit är ett enkelt digitalt organisationsverktyg. Den AI-baserade tjänsten mäter, analyserar och identifierar i realtid om till exempel ett projekt riskerar att bli försenat och pekar ut vad som hindrar en organisation från att bli mer innovativ. Tjänsten rekommenderar åtgärder som skapar delaktighet, motivation och engagemang i organisationen.

Varför vill ni komma till Silicon Valley och gå TINC programmet?
Vi vill lära oss av de bästa och testa vår tjänst på den amerikanska marknaden.
Kontakt: Stefan Cedergren sc@prindit.com, 070-791 44 40
www.prindit.com

angle-downcrossmenu