Andreas Larsson ny vd på STUNS och ordförande i UIC

Date: 7 juli, 2018

Styrelsen för stiftelsen STUNS har beslutat att anställa Andreas Larsson som ny vd från den 1 oktober. Han efterträder Christina Frimodig som går i pension. STUNS vd har också rollen som styrelseordförande i UIC.

Andreas Larsson kommer närmast från USA där han varit teknisk-vetenskapligt råd och kontorschef vid Office of Science & Innovation på svenska ambassaden i Washington DC. Han har erfarenhet från olika delar av svenska innovationssystemet såsom forsknings- och innovationsfinansiären Vinnova, analysmyndigheten Tillväxtanalys, gruvbolaget LKAB, konsultföretaget Accenture och gedigen internationell erfarenhet med vistelser vid bl a Stanford University i USA, Nihon University i Japan och NTU i Singapore. Andreas är civilingenjör i Industriell ekonomi och teknisk doktor i industriell organisation från Luleå tekniska universitet.

– Jag ser fram emot att främja samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringslivet och offentliga organisationer, för att stödja utvecklingen av företag och regionens attraktions- och konkurrenskraft. Uppsala är oerhört spännande med excellent utbildning och företagande i absolut framkant, säger Andreas Larsson

– Vi har fått en ny vd med spännande bakgrund som vi är övertygande om kommer att utveckla vårt arbete ytterligare, säger landshövding Göran Enander som är styrelseordförande i STUNS.

angle-downcrossmenu