Uppsala Youth Jazz & Blues Fest ordnas för femte gången

Kategori:
Date: 24 maj, 2017

Måndag 29 maj arrangeras Uppsala Youth Jazz & Blues Fest på Uppsala Konsert & Kongress. Då ger 100 ungdomar från Uppsala och hela Sverige i åldrarna 14-26 år, en sju timmar lång konsert. Den avslutas av artisten Adée.

Det är femte som året Uppsala Youth Jazz & Blues Fest arrangeras av Uppsala kulturskola, i samarbete med Musik i Uppland, Svensk Jazz och Uppsala Jazz Club.

Årets presentatörer är Hedda Holmberg och Line Jonsdotter. Förutom att hålla i presentationen under festivaldagen kommer de att medverka som solister, med en egen låt.

Bland de medverkande banden märks svenska mästarna i ungdomsstorband 2014, Uppsala kulturskolas Storband och det nya storbandet Pretty Big Orchestra med ungdomar från hela Sverige.

I år liksom tidigare, kommer ett stort antal av festivalens unga artister och solister att ackompanjeras av Trio X från Musik i Uppland.

– Vi är mycket glada över att vi lyckats få hit det nya stjärnskottet, sångerska och rapparen Adée. Hon kommer att avsluta kvällen, säger Olle Thunström producent för festivalen.

Konserten hålls i D-salen på Uppsala Konsert & Kongress, måndag 29 maj, 14.00–22.30. Det är fritt inträde 14.00–18.00. Från 18.00 kostar biljetterna 100 kronor.

Se hela programmet här.

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu