Bilmetro visar vägen genom att installera egen publik laddinfrastruktur.

Date: 1 maj, 2021

Bilbranschen har i grunden sett likadan ut i cirka 100 år. Men nu håller den på att förändras i samband med omvandlingen till elektrifierade bilar. Bilmetro och fordonsbranschen står inför stora utmaningar och förändringar som innebär mycket förberedelser för att möta framtidens behov. Därav väljer Bilmetro att vara föregångare inom elektrifiering och satsar på att installera en egen publik laddinfrastruktur för personbilar och tunga fordon.

Under 2021 kommer Bilmetro tillsammans med Svensk Fordonsladdning upprätta supersnabbladdare på några orter inom Bilmetros region. Först ut är orterna Mora, Ludvika och Gävle. Laddarna kommer att byggas i anknytning till befintliga anläggningar och beräknas vara i drift före årsskiftet.

Som ett resultat av detta kommer totalt tio supersnabbladdare placeras ut inom regionen vilket kommer möjliggöra laddning intill vältrafikerade sträckor. Samtliga laddare kommer till viss del vara finansierade med stödet Klimatlivet från Naturvårdsverket.

“För oss är detta ett steg i rätt riktning, vi vill kunna erbjuda våra kunder ett helhetspaket. Allt från att köpa elbil till att kunna ladda bilen både hemma och publikt. Vi säkerställer det genom att bygga upp dessa publika laddare”.

Supersnabbladdarna, är av samma modell som levererar 100kW/st. Samtliga är också uppgraderingsbara till 200kW för att kunna bemöta morgondagens krav på laddning. Laddarna är bestyckade med dubbla CCS2 kablar och ett AC 22kW uttag.

En förlängning i detta hållbarhetsprojekt är att på sikt sätta upp solceller på Bilmetros anläggningar. Elen som skapas omvandlas sedan och används till publika laddare.

Vårt mål att bli C02 neutrala vilket vi är på god väg att bli. Som ett led i detta kommer vi inom kort komplettera med solceller på våra anläggningar. Först ut är vår Audi-anläggning i Gävle säger Janne Näslund, Fastighet och hållbarhetschef Bilmetro AB.

Att arbeta hållbart och tänka på framtiden är något Bilmetro ser som en självklarhet. En viktig del av vår framtid är kommande generationer. Något som Bilmetro arbetat med i decennier genom att stödja barn och ungdomars rätt till sport- och fritidsaktiviteter. Att nu interagera förberedelser och genomförande av elektrifierade bilar är en betydande del för vår miljö och arbetet mot en hållbar framtid.

angle-downcrossmenu