Transport ny inriktning på Uppsala yrkesgymnasium

Kategori:
Date: 29 juni, 2018

Hösten 2019 införs fordons- och transportprogrammet med inriktning transport av Uppsala kommun på Uppsala yrkesgymnasium. Programmet ska ges vid Uppsala yrkesgymnasium med placering på Jälla. Programmet kommer att ha utrymme för tio elever med inriktning transport i varje årskurs.

Bakgrunden till beslutet att återinföra programmet med transport är att Uppsalas företag har ett fortsatt ökande behov av personal inom transportbranschen.

– Utan transport stannar Uppsala. Det här är en oerhört viktig utbildning för Uppsalas arbetsmarknad och utvecklingen i hela vår region. Tack vare ekonomiska prioriteringar och budgetdisciplin kan vi nu införa transportinriktningen på Uppsala yrkesgymnasium. Det innebär att Uppsalas ungdomar snart kan välja ännu ett yrkesprogram som leder till jobb direkt efter färdig examen, säger Caroline Hoffstedt (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Fordons- och transportprogrammet är treårigt och det är efter årskurs ett som eleverna väljer inriktning. Uppsala yrkesgymnasium räknar med att tio elever per år väljer transportinriktningen.

– Det är bra att nu när vi har ekonomi efter fordon- och transportprogrammets flytt till Uppsala yrkesgymnasium Jälla kunna erbjuda ungdomar den här utbildningen igen. Förutsättningarna efter flytten av programmet öppnar upp den här möjligheten. Jag räknar med stort intresse och att vi får många sökande till transport när det erbjuds nästa år, säger Erik Ojala, chef för kommunal gymnasieskola.

angle-downcrossmenu