Dags för årets cykelvecka

Kategori:
Date: 5 maj, 2017

Nu är det dags för årets cykelvecka. Veckan inleds måndag 8 maj och avslutas söndag 14 maj. Emma Johansson, två gånger silvermedaljör i OS, håller på fredagen ett föredrag om cykling och motivation. Uppsala kommun satsar på cykling med målet att Uppsala ska vara Sveriges bästa cykelstad 2018.

Både föräldrar och förskolor har efterfrågat möjlighet för barn att lära sig att göra rätt när de cyklar. Under cykelveckan ordnas två tillfällen för populära ”Buslätt att cykla rätt”.

Förskolor har kunnat anmäla sig till tillfället på Vaksala torg den 9 maj – eventet har varit fullbokat länge. Söndag 14 maj genomförs arrangemanget i Botaniska trädgården och är då öppet för alla barn. Barnen får cykla i en mobil cykelbana där de övar balans och motorik, samtidigt som de får visa vad de lärt sig om trafikmärken.

Torsdag 11 maj ordnas mellan 12.00 och 18.00 en cykeldag på Resecentrum. Allmänheten har möjlighet att tala med de kommunala tjänstemän som arbetar med olika projekt som till exempel cykelvänlig arbetsplats och kan få enklare cykelservice. En stor karta som visar vilka cykelprojekt som pågår i kommunen ska läggas ut.

Fredag 12 maj finns tjänstemän från kommunen på plats på Gamla torget klockan 11-17 och berättar om det arbete som kommunen gör för att skapa bättre möjligheter för cyklister att parkera.

På fredagen ordnas Skandistrampet som en del av UNT Bike weekend. Kommunen deltar med ett tält där man kan ställa frågor till kommunens tjänstemän om cykling.

OS-silvermedaljören Emma Johansson håller på fredag eftermiddag ett föredrag i tältet klockan 15.00 om motivation och cykling för de företag som är med i projektet ”cykelvänlig arbetsplats”. Allmänheten kan delta i mån av plats.

Cykelveckan sker i samarbete med UNT Bike weekend. Under Pelle Svanslös cykeldag söndagen den 14 maj delas pris ut till vinnarna i årets Klimatmatch.

Mer information: www.uppsala.se/cykelveckan

angle-downcrossmenu