Stora prisskillnader mellan hundpensionat under sportlovet

Kategori:
Date: 7 februari, 2024

Många hundfamiljer spenderar sportlovet i fjällen eller under ett parasoll i solen, vilket kan innebära att hunden får checka in på pensionat. Men priserna för pensionat för varierar kraftigt och kan kosta allt från 1500 kronor till över 5000 kronor. Agria har sammanställt kostnader och tips inför hundens vistelse.

I landets utbud är det inte de allra största städerna som toppar prislistan – i stället är det dyrare på andra orter som Örebro och Uppsala och runt flygplatserna där utbudet är störst. Däremot kan det vara svårt att hitta hundpensionat centralt inne i större städer, då de oftast ligger ett par mil utanför stadskärnan.

Om du hör till den stora skaran som kör norrut till svenska fjällen under sportlovet kan det vara en bra idé att boka ett hundpensionat som ligger längs vägen till skidorten – chansen är stor att det är ett billigare alternativ och dessutom lättare att få plats. Det är också närmare till hunden vid behov.

– Hundpensionat är ett bra alternativ om du inte har en hundvakt som kan passa hunden när du reser bort. Tänk på att se över hundens grundläggande vaccinationsskydd samt säkra att den är vaccinerad mot kennelhosta

Exempel på priser runt Uppsala

  • Gyllerboda Hundpensionat: 360 kr
  • Heddas Hundservice Uppsala: 450 kr

Dyrare för valpar

Tillsyn av valpar gör att priset kan öka ett par hundralappar per dygn, då de kräver mer passning. Vissa pensionat baserar sina priser på hundens storlek, andra ger rabatt om man lämnar in fler än en hund eller om hunden kan bo med en eller flera kompisar.

I grundavgiften ingår vanligtvis en bur eller ett rum, dagliga promenader, utsläpp i rasthage och utfodring, dock ej foder. Många pensionat erbjuder en lång rad tillval, som lyxigare bur eller rum, bad, klo- och pälsklippning, massage, borstning, öronrengöring, specifik träning och att bo inne i huset med personalen.

Få hunden att känna sig som hemma

För att hunden ska känna sig trygg och göra sig hemmastadd uppmanar hundpensionatägarna att ta med en filt eller bädd som hunden är van vid, vilket gör att hunden känner igen hemmets doft. Favoritleksaker och tuggben kan också vara bra att packa ner, tillsammans med hundens eget foder.

Inför en vistelse på hundpensionat är det viktigt att hunden är grundvaccinerad samt vaccinerad mot kennelhosta. Det är också bra att se över hundens försäkring, så att både hund, ägare och personal kan känna sig trygga. Många pensionat har krav på att hunden är försäkrad.

angle-downcrossmenu