Big Green Egg blir titelsponsor till SM Match

Kategori:
Date: 26 juli, 2021

Från och med 2021 tar ett av Sveriges äldsta mästerskap namnet Big Green Egg Swedish Matchplay Championship. Herrarna spelade sitt första mästerskap 1904 och 1911 var det damernas tur. Sedan i fjol spelas även SM i matchspel för paragolfare.

Svenska Golfförbundet är glada över att presentera det nya partnerskapet med Big Green Egg, originalet inom kamadogrillar. Parterna har ingått ett fyraårigt avtal som inkluderar titelsponsorskap för dam-, herr-, och paragolfmästerskapen i matchspel 2021–2024. Samarbetet är ett steg i ledet för att öka intresset och synligheten för ett

Svenska Golfförbundet är glada över att presentera det nya partnerskapet med Big Green Egg, originalet inom kamadogrillar. Parterna har ingått ett fyraårigt avtal som inkluderar titelsponsorskap för dam-, herr-, och paragolfmästerskapen i matchspel 2021–2024. Samarbetet är ett steg i ledet för att öka intresset och synligheten för ett traditionsrikt mästerskap med många kända namn ingraverade på segerpokalerna.

– Vi är stolta och glada över att få välkomna Big Green Egg till vår verksamhet. Genom Big Green Eggs övriga golfsamarbeten i andra europeiska länder kommer segrarna i dam- och herrmästerskapen i Sverige under åren att erbjudas möjlighet att få spela tävlingar utomlands på högre tournivåer, säger Frida Bräster, ansvarig för de svenska proffstourerna MoreGolf Mastercard Tour och Nordic Golf Tour.

– Vi ser med glädje fram emot att starta detta nära samarbete med Svenska Golfförbundet. Big Green Egg har under många år samarbetat med kockeliten och många golfrestauranger för att erbjuda kulinariska läckerheter under och efter golfrundan eller golfresan.

Genom vår nya roll som partner till golfförbundet kommer vi gemensamt kunna erbjuda golfentusiasten tillika gourmanden fördelaktiga erbjudanden och kulinariska upplevelser både på golfbanan och i hemmet, säger Bob Evertse, VD för Big Green Egg Sverige.

Del av de nordiska proffstourerna

Först ut att spela Big Green Egg Swedish Matchplay Championship 2021 är damerna som spelar på Johannesberg Golf 29 juli–1 augusti. Titelförsvarare är Linn Grant, som under 2021 rankats som en av världens bästa amatörer. Tävlingen är del av Nordic Golf Tour och ingår även i Ladies European Tour Access Series.

Herrarna och paragolfarna spelar på Skövde GK den 21–24 september. I herrtävlingen, som är del av MoreGolf Mastercard Tour, är Martin Eriksson titelförsvarare. I fjol blev Joakim Björkman och Richard Hoff de historiska första svenska mästarna vid paragolftävlingen som är kopplad till Folksam Paragolf Tour.

Kommande spelplatser för damerna är 2022 på Edenhof Golf Uppsala, 2023 på Jönköpings GK och 2024 på Sands GK. Herrarna spelar på Golf Uppsala Söderby 2022 och på Skövde GK 2023. Paragolfmästerskapet går på Edenhof Golf Uppsala 2022 och på Jönköpings GK 2023.

Breddtävling i samarbete med Golf GameBook

Mästerskapen kommer få synlighet genom KlubbTV.nu och när pandemin tillåter finns planer på flertalet aktiviteter som ska locka publik till banorna. Samarbetet innebär också att fler får ta del av mästerskapen genom digitala tävlingsformer som ger golfare chans att uppleva spel på plats med proffsen.

Detta sker genom appen Golf GameBook, där Big Green Egg i år blir avsändare för en nationell ”challenge” där de fyra bästa spelarna kommer att göra upp i en final i samband med herr- och paragolftävlingen på Skövde GK. Under 2022 kommer detta koncept att utvecklas ytterligare, genom en digital breddtävling i matchspelsformat med en nationell final.

angle-downcrossmenu