Billigaste matkassen hittar du på Mallorca

Kategori:
Date: 18 juli, 2017

I sommar byter ungefär 400 000 svenskar ut den ostadiga svenska sommaren mot en resa med Ving till sol och värme. De allra flesta väljer att bo i lägenhet med möjlighet att själva laga till en del av semestermaten. Att botanisera i de lokala mataffärerna är spännande och kan även spara pengar till andra nöjen.

Ving bad sina egna guider att handla en matkasse med samma innehåll, på sju populära resmål.

– När vi jämför priserna kan vi konstatera att det är betydligt billigare att göra sina inköp ute på våra resmål än i en matvaruaffär i Sverige. Dessutom är det roligt att prova på lokala råvaror och se vad man kan trolla fram i köket, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Mallorca överraskade positivt med de lägsta priserna på dagligvaror. De utvalda varorna i korgen, som i Sverige kostar 235 kronor hamnar en tredjedel lägre i pris på Mallorca, där man för samma varor får betala motsvarande 157 kronor. Priserna hålls nere av den låga momsen på många basvaror i Spanien.

Så här mycket kostar en matkasse på några av Vings populäraste resmål:

Mallorca, Spanien – 157 kr

Madeira, Portugal – 160 kr

Sunny Beach, Bulgarien – 177 kr

Gran Canaria, Spanien – 182 kr

Alanya, Turkiet – 237 kr

Cypern – 276 kr

Rhodos, Grekland – 262 kr

Sverige– 235 kr

Varorna i korgen var: Smör (225 gram), 2 x 1,5 liter Coca Cola, 6 ägg, 6 folköl (33 cl), Nutella (200 gram), tonfisk i vatten (200 gram), Heinz ketchup (570 gram), ett kilo tomater, en stor gurka och en liter mjölk.

Inköpen på resmålen gjordes i flera fall i matvaruaffärer som ligger i, eller mycket nära, turistområdena i slutet av juni 2017. Vill man spara ytterligare pengar är det en bra idé att göra sina inköp i samma affärer som lokalbefolkningen. Det kan skilja så mycket som 20 procent mellan en mataffär i hotellområdet jämfört med ett storköp strax utanför centrum.

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu