Uppsalaborna får sin önskelekplats i Vasaparken

Kategori:
Date: 3 september, 2017

Linbana, klätterställning, vattenlek och lekdjur är några av de förslag från Uppsalas barn som kommunen ska förverkliga när Vasaparkens lekplats byggs om. Det var förra sommaren som Uppsala kommun bad barn att skicka in sina önskamål om hur en lekplats ska vara. I mitten av september stängs lekplatsen av för att byggas om. Arbetet ska vara klart under vintern.

När Vasaparkens lekplats i Luthagen byggs om väljer Uppsala kommun att förverkliga många av de idéer och önskningar som kommit in i form av bland annat teckningar från barn.

– Vi har fått så många fina och roliga idéer från barn om hur deras drömlekplats ser ut. Utifrån det har vi utformat en plats som inspirerar till lek och gemenskap och där många kan trivas, säger Michael Eriksson, avdelningschef gata, park, natur.

När lekplatsen byggs om, blir den också tillgänglighetsanpassad.

Arbetet med lekplatsen börjar i mitten av september och beräknas vara klart under vintern.

Här är de önskningar som kommunen valt att förverkliga i det förslag som tagits fram för en ny lekplats; klätterställning, gungor, koja, linbana, vattenlek, flytta duschen, rutschbana, studsmatta, belysning, utsiktstorn, karusell, behålla äppelträdet, väderskydd, paviljong, stor sandlåda, bänkar och bord, staket runt den lilla lekdelen, hammock, lekhus och lekdjur.

www.uppsala.se/vasaparkenslekplats

angle-downcrossmenu