Bostadspriserna fortsätter sakta uppåt i Uppsala

Kategori:
Date: 1 juni, 2022

Bostadspriserna i Uppsala steg knappt under april månad. På årsbasis har priset på villor gått upp med 6,3 procent, priset på bostadsrätter har gått upp med 6 procent och fritidshus upp med 6 procent.

– Vi ser fortsatt stort intresse och mycket folk på våra visningar, framför allt på hus och större lägenheter.

Bostadsmarknaden i Uppsala fortsätter alltså att vara stabil trots rådande läget med ökade mat- och bränslepriser samt uppgående räntor.

– Det pratas mycket om höjda räntor men det tar ett tag innan det får genomslag. Sedan tror jag att när de gäller matpriserna anpassar sig folk då man vill prioritera boendet, säger Ulrika Lööf.

Att räntehöjningarna ännu inte inneburit någon större förändring på efterfrågan av bostäder kan komma att ändras på sikt. För vissa hushåll kan det påverkas mer.

– Räntorna är ju fortfarande väldigt låga i ett historiskt perspektiv men det är klart att höjningarna kommer att påverka vissa hushåll som höga lån, säger Ulrika Lööf.

Utbudet på Uppsalas bostadsmarknad har också ökat den senaste månaden vilket gör att det finns fler bostäder ute till salu nu än förra månaden.

– Utbudet ökar alltid under våren så det är helt normalt men de som funderar på att sälja under detta år väljer nog också att göra det nu innan hösten, säger Ulrika Lööf.

angle-downcrossmenu