Stora affärsmöjligheter på acceleratormässa i Köpenhamn

Kategori:
Date: 11 maj, 2017

I samband med världens största acceleratormässa i Köpenhamn 14-17 maj lanseras satsningen Big Science Sweden som ska ge chansen för fler svenska företag att göra affärer med stora internationella forskningsanläggningar. Svenska företag är underrepresenterade som leverantörer trots att Sverige investerar mycket i anläggningarna.

På International Particle Accelerator Conference, IPAC, görs det affärer för en miljard kronor och fler än 1500 delegater inklusive representanter från de stora forskningsanläggningarna i Europa, Kina och USA kommer att finnas på plats. Värd för mässan är ESS tillsammans med MAX IV och Aarhus University.

Vinnova koordinerar det svenska deltagandet och vid mässan medverkar 17 svenska företag tillsammans med RISE, Swerea, Lunds Universitet, Uppsala Universitet, ESS, MAX IV, IUC Syd, Tillväxtverket och Vinnova under det gemensamma paraplyet Big Science Sweden. Syftet är att marknadsföra svenska leverantörer och svenskt kunnande på Big Science-marknaden.

Vinnova skapar också en ny funktion på myndigheten under namnet Big Science Sweden som ska arbeta med att underlätta för svenska företag att bli leverantörer.

– Sverige investerar betydligt mer i anläggningarna än vi får tillbaka genom affärer. Genom satsningen Big Science Sweden vill vi underlätta för fler svenska företag att bli leverantörer. Det finns en enorm potential att göra affärer och få tillgång till teknisk utveckling, säger Charlotte Brogren, generaldirektör för Vinnova.

angle-downcrossmenu