Uppsalarummet öppnar i Stationsgallerian

Kategori:
Date: 6 september, 2017

Uppsalarummet öppnar i ny skepnad i Stationsgallerian med en utställning om stadsutveckling. Rummet har premiäröppet under Kulturnatten den 9 september och är sedan öppet på vardagar mellan 9.00 -17.00.

Uppsalarummet fanns tidigare i Stadshuset och har i samband med ombyggnaden av Stadshuset flyttat till Stationsgallerian och fått ny skepnad.

– Uppsala växer och med Uppsalarummet vill vi bjuda in Uppsalaborna att ta del av och skapa delaktighet och insyn i Uppsalas utveckling, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

I det nya Uppsalarummet finns en uppdaterad utställning över aktuella stadsutvecklingsprojekt, en 3D-modell över Uppsala som man kan navigera sig fram med, och en x meter stor modell över Uppsala som har uppdaterats inför nyöppningen. Här kan man också få veta mer om Uppsalas spännande arkitektur och hur staden utvecklas.

– När vi öppnar Uppsalarummet igen med en ny och uppdaterad utställning och stadsmodell hoppas jag på ett lika stort eller ännu större intresse för vår växande och levande stad, säger Claes Larsson, Uppsala kommuns stadsarkitekt.

Uppsalarummet låg tidigare i Stadshuset, men har flyttats med anledning av ombyggnationen av Stadshuset. Intresset för Uppsalarummet, som öppnade i september 2016, har varit stort, och många har tagit chansen att besöka rummet för att se på den stora modellen av staden.

Under Kulturnatten har Uppsalarummet öppet 16-22.

Därefter kommer öppettiderna att vara vardagar 9-17.

För mer information
Claes Larsson, stadsarkitekt
Telefon: 018-727 42 95
E-post: claes.larsson@uppsala.se

angle-downcrossmenu