Uppsala kommun planerar att bygga en ny park i Rosendal

Kategori:
Date: 5 oktober, 2018

Uppsala kommun har fattat beslut om att anlägga en ny park i Rosendal, Siegbahnsparken. Parken är uppkallad efter den svenske Nobelpristagaren Manne Siegbahn, som var professor i Uppsala. Nu inleds upphandling av entreprenör för byggnationen, som planeras att genomföras under 2019.

– Med en ny park i Rosendal förstärker vi den gröna länken mellan Stadsskogen och stans centrala delar, säger Michael Eriksson, avdelningschef gata, park, natur.

Syftet med den nya parken i Rosendal är att möta invånarnas behov av rekreationsmiljöer i området i enlighet med vad som angivits i detaljplanen och kvalitetsprogrammet. Bygget kommer att pågå under nästa år och planeras vara klart i samband med att den intilliggande förskolan tas i bruk. Arbetet är beräknat till en kostnad av 17,2 miljoner kronor och finansieras av exploateringskontoret.

– Parker i stadsmiljö innebär inte bara ett välbefinnande för de som bor i området, de har även en positiv klimateffekt. Vi välkomnar därför nämndens beslut att börja arbetet med den nya Siegbahnsparken, säger Johan Lundqvist (MP), ordförande i Gatu- och samhällsmiljönämnden.

Parken har fått sitt namn efter Manne Siegbahn, som var professor vid Uppsala universitet och tilldelades Nobelpriset i fysik 1924 för sina upptäckter och forskning inom fältet röntgenemissionspektroskopi.

angle-downcrossmenu