Byggstart på Kvarngärdet i Uppsala för moderna lägenheter med entresol

Kategori:
Date: 20 december, 2021

Under december startar Rikshem och Peab bygget av moderna hyresrätter i projektet Lärjungen i populära området Kvarngärdet.

Under slutet av 2024 kommer hyresgäster att kunna flytta in i tre nya hus på Gamla Uppsalagatan / Djäknegatan. Totalt rör det sig om 139 lägenheter var av ett antal byggs med sovrummen på det övre entresolplanet.

I Lärjungen finns plats för hela livet och husen byggs därför med en blandning av lägenhetsstorlekar om 1-4 rum (22-77 kvm). Genomgående fina materialval och bekvämligheter för ett liv som rymmer många olika aktiviteter och intressen. Bilen parkeras i något av fastighetens tre garageplan och för Uppsalafordonet framför andra, cykeln, skapas 280 cykelparkeringsplatser. Behöver cykeln repareras finns en cykelverkstad utrustad med verktyg i fastigheten.

Det gemensamma vardagsrummet
I Lärjungen ska du trivas lika bra i din lägenhet som i ditt andra vardagsrum – innergården. I Lärjungen skapas därför en utemiljö på den upphöjda innegården med generös grönska och välplanerade umgängesytor.

– Tillsammans med Peab bygger vi nu hyresrätter som kommer att bli ett välkommet tillskott till Kvarngärdet i Uppsala och jag ser fram emot det samarbetet. Här kommer att finnas plats för det moderna livet och möjligheten att bo med en spännande planlösning genom sovrum i entresolplan, säger Linda Forsell, Fastighetschef för Rikshem i Uppsala

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu