Gottsunda sjuder av engagemang

Kategori:
Date: 6 juli, 2018

Hyresgästföreningen har sedan lång tid tillbaka ett stort engagemang i Gottsunda och 5-6 juli arrangeras en streetfotboll-turnering i samarbete med Sirius och Gränslös fotboll. För att lyfta debatten om hur vi skapar goda och trygga bostadsområden har Hyresgästföreningen tagit initiativ till demokratifestivalen Mitt ord – min framtid för.

Hyresgästföreningen region Aros-Gävle har tidigare arrangerat seminarier under politikerveckan i Almedalen, men sedan ett år tillbaka har man valt att jobba på hemmaplan istället. Under två dagar i juli arrangeras politikersamtal och politikmingel inom ramen för demokratifestivalen Mitt ord – min framtid. Samtidigt bjuds det på streetfotbollsturnering, konstutställning, ansiktsmålning och mycket mer.

– Demokratifestivalen i Gottsunda är en mötesplats där människor kan byta idéer och diskutera hur vi skapar ett tryggt boende och en hållbar samhällsutveckling, förklarar Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder.

Intresset för arrangemanget har varit stort och Hyresgästföreningen samarbetar med många föreningar och privatpersoner för att göra det möjligt.

– Förra årets arrangemang möttes av stor glädje. I Gottsunda finns en enorm kraft och stadsdelen sjuder av kreativitet, människor som vill förändra och som har idéer. Alla politiker som säger sig vilja skapa trygga och bra bostadsområden borde komma hit och lyssna på Gottsundaborna, säger projektledaren Vicktoria Bagi.

Politikerdueller med representanter från ungdomspartier och debatter med lokala politiker kommer att genomföras under båda dagarna På torsdagen kl.13- 14 och på fredagen kl 12-13. All övrig tid kommer det gå att politikmingla utanför Hyresgästföreningens husbil.

Uppsalas Kvinnojour håller i ett panelsamtal under torsdagen kl.14-15 på temat “Bostadssituationen för våldsutsatta kvinnor i Uppsala”. I samtalet medverkar Ylva Stadell (S) vice ordförande i socialnämnden,
Alexandra Steinholtz (M) ledamot i kommunfullmäktige,
Mikaela Ericsson, kvinnofridsrådgivare, Uppsala kvinnojour och Anette Wettervik, behandlingsassistent, Uppsala kommuns skyddade boende Siri.

Under fredagen kommer Somaliska Bandylandslaget för att spela fotboll tillsammans med alla barn och ungdomar.

Arrangemanget äger rum i Gottsunda centrum, närmast Svenska kyrkan. Fotbollen spelas på parkeringen och delar av programmet kommer även äga rum inne i Kulturpunkten. Programmet pågår kl.12-17 båda dagarna.

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu