Nu har Region Uppsala en innovationsstrategi för hälso- och sjukvården

Date: 25 oktober, 2017

Nu har Region Uppsala en innovationsstrategi för hälso- och sjukvården, den fastställdes av regionstyrelsen på tisdagen.

Här slås bland annat fast att framgångsfaktorer för ett gott förändrings- och förnyelsearbete är att uppmuntra individerna, bygga vidare på egna och andras styrkor, tänka i helheter och system, att samverka gränsöverskridande samt att prova i praktiken och därefter sprida resultaten.

Det är, enligt handlingarna i ärendet, extra viktigt att ha en innovationsstrategi inom hälso- och sjukvården då det är en sektor under snabb förändring där just innovationer kan vara en lösning på framtidens stora utmaningar. Dessutom är hälso- och sjukvården en mycket viktig del av life science-industrins ekosystem, där tillgång till sjukvårdens infrastruktur är en avgörande faktor för en framgångsrik utveckling av produkter och tjänster.

– Syftet med innovationsstrategin är att skapa förändring och modernisering inom sjukvården i Uppsala län. Vi ligger redan i framkant inom flera områden och med en samlad innovationsstrategi kan vi vässa oss ännu mer, säger regionrådet Vivianne Macdisi (S).

För mer information:

Vivianne Macdisi (S), regionråd: 070 – 890 81 55

Sune Larsson, FoU-direktör: 018 – 611 44 70

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu