Peab bygger hyresrätter i Uppsala

Kategori:
Date: 17 december, 2021

Peab har fått uppdraget att bygga 139 hyresrätter samt garage i Kvarngärdet i Uppsala kommun. Beställare är Rikshem AB och kontraktssumman uppgår till 230 miljoner svenska kronor.

Projektet Lärjungen är en totalentreprenad som omfattar 139 hyreslägenheter med tillhörande parkeringshus i tre plan. Lägenheterna kommer att uppföras med storlekarna ett till fyra rum med kök. Några av lägenheterna kommer att vara i två plan med sovrummet på det övre entresolplanet. Fastigheten kommer att bestå av tre huskroppar med en innergård för gemensamma umgängesytor.

– Vi är glada över förtroendet att bygga hyresrätter i Kvarngärdet. Att få vara del av samhällsbyggandet och kunna bidra till nya bostäder i en stadsdel som växer känns betydelsefullt, säger Louise Strömbäck, regionchef Peab.

– Tillsammans med Peab bygger vi nu lägenheter som kommer att bli ett välkommet tillskott till Kvarngärdet i Uppsala och jag ser fram emot det samarbetet. Här kommer det att finnas plats för det moderna livet och möjligheten att bo med en spännande planlösning genom sovrum i entresolplan, säger Linda Forsell, fastighetschef för Rikshem i Uppsala

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i december 2021. Inflyttning är beräknad till det fjärde kvartalet 2024.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2021.

angle-downcrossmenu