Tre svenska startup-bolag vässar klorna Silicon Valley

Kategori:
Date: 28 april, 2017

Under våren flyttar tre svenska startup-bolag till Silicon Valley för att delta i acceleratorprogrammet TechINCubator, TINC. På plats får entreprenörerna möjlighet att utveckla sina strategier och möta potentiella kunder, partners och investerare i en miljö som fostrat några av världens mest framgångsrika bolag.

Bolagen Winningtemp, Mavenoid och 1928 Diagnostics installerar sig just nu på Nordic Innovation House i Palo Alto för att under fyra intensiva veckor utveckla sina verksamheter. Bolagen får tillgång till mentorer i världsklass och ges samtidigt möjligheten att träffa potentiella kunder, samarbetspartners och investerare.

Två gånger per år väljs ett tiotal nordiska företag ut för att delta i TINC och våren 2017 är tre av dem svenska. Entreprenörerna har antagits då de bedömts ha affärsidéer med potential att nå en global marknad och programmet ska vara en plattform för bolagen att ta steget ut i världen.

– Genom TINC får entreprenörerna tillgång till kvalitetssäkrade mentorer och företagskontakter i Silicon Valley. Det är fyra intensiva veckor som verkligen ger resultat på ett sätt som är omöjligt att åstadkomma på hemmaplan, säger Anne Lidgard, direktör för Vinnova i Silicon Valley.

Sista dag för ansökan till höstens omgång är 22 maj

Information om bolagen:

Winningtemp

Winningtemp är en engagemangsplattform för att skapa välmående arbetsplatser. Genom tillgång till realtidsdata om utveckling och välmående kan ledare i alla nivåer arbeta proaktivt för att förbättra motivation, stress och överbelastning.
Kontakt: Pierre Lindmark, pierre@winningtemp.se
www.winningtemp.com

Mavenoid

Mavenoid är en AI-baserad plattform som gör människor både smartare och snabbare på att reparera maskiner. Den används inom industrin för att hitta orsaken till fel i allt från uppkopplade lastbilar till telekomsystem.
Kontakt: Shahan Lilja slilja@mavenoid.com
www.mavenoid.com

1928 Diagnostics

1928 Diagnostics bekämpar antibiotikaresistens genom mjukvaran ALEX som automatiskt analyserar bakteriers DNA. Genom att använda ALEX kan sjukhus effektivisera diagnostik av infektioner och spårning av bakterier.
Kontakt: Kristina Lagerstedt, kristina.lagerstedt@1928diagnostics.com
www.1928diagnostics.com

För mer information:
www.nordicinnovationhouse.com/tinc/more

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu