Ny mässa ska locka talanger från hela världen till Uppsala

Kategori:
Date: 19 april, 2022

Med en ny rekryteringsmässa vill kommunen locka fler nyckelkompetenser från hela världen till Uppsalas företag inom life science- och techbranschen. För många av företagen är brist på arbetskraft det största hindret för expansion.

Uppsala Talent Fair 2022 är en digitala rekryteringsmässan som genomförs den 5 maj. Mässan blir startskottet för en satsning på kompetensförsörjning till Uppsalas företag inom life science- och techbranschen.

– Vi har lyssnat in företagens behov om stöd för kompetensförsörjning för sin fortsatta expansion och utveckling. Varje nytt jobb som skapas i våra kunskapsintensiva exportföretag bidrar även till fyra–fem nya jobb i andra branscher. De är därför extra viktiga för att hela Uppsala ska kunna fortsätta att växa hållbart och för att uppnå vårt mål om 2 000 nya jobb i kommunen varje år, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Mässan genomförs i samverkan mellan Uppsala kommun, Handelskammaren, Stuns, Region Uppsala, Uppsala universitet och Arbetsförmedlingen, tillsammans med Base10.

– Uppsala är väl positionerat för att attrahera kompetens från ett stort geografiskt område med upp mot 2,5 miljon invånare inom pendlingsavstånd. Nu ska vi nå den tilltänkta målgruppen och få dem att förstå hur de kan göra skillnad i en livsviktig sektor, säger Björn Arvidsson, verksamhetsledare för Stuns Life Science.

Uppsala Talent Fair kommer att vara kostnadsfri för arbetssökande. Företag som deltar på mässan ska få möjlighet att träffa kandidater till jobb som de har att erbjuda. Det sker genom jobbannonsering, matchning och personliga presentationsmöten.

– Uppsalas snabbväxande bolag behöver rekrytera. Genom att arrangera en digital mässa tillsammans kan näringsliv, akademi, region, kommun och myndigheter få fler att uppmärksamma alla jobbmöjligheter som växer fram i Uppsala. Vi gör det möjligt för fler talanger att stanna i Uppsala och internationella kompetenser att söka sig hit, säger Tomas Stavbom, regionchef på Stockholms Handelskammare i Uppsala län.

Mässan genomförs digitalt 5 maj, 9.00–19.00.

angle-downcrossmenu