Förhandstitt på ny konst till Akademiska sjukhuset

Kategori:
Date: 8 april, 2018

Nu finns det möjlighet att se Akademiska sjukhusets nyinköpta konst på galleri Offkonsten! c/o Teatergalleriet, Uppsala stadsteater. Den 10 april invigs utställningen 1 till 100, som visar ett axplock av den konst som senare kommer att placeras i sjukhusets nya vård- och behandlingsbyggnad. Efter invigningen samtalar Eva Rosengren, projektledare för offentlig konst i Region Uppsala och konstkonsult Marianne Jonsson om arbetet med att ta fram konstkollektionen.

På Akademiska sjukhusets område färdigställs under 2018 den stora vård- och behandlingsbyggnaden, Ingång 100. Byggnaden kommer att fyllas av samtida konst genom projekt som är kopplade till byggnaden och inköpt konst.

– Innan de inköpta konstverken placeras på de olika avdelningarna i Ingång 100, vill vi nu visa delar av kollektionen. Det är en blandning av samtidskonst i olika skepnader, måleri, fotografi, skulptur och konsthantverk, säger Eva Rosengren.

När verksamheterna har flyttat in kommer konsten att finnas på plats för patienter och personal på avdelningarna.

Johnny Svahn (S), ordförande i kulturnämnden vid Region Uppsala inviger utställningen, som visas 10 april – 3 maj.
Öppna visningar tisdag 17 april 17.00 och torsdag 26 april 11.30 då Eva Rosengren och Marianne Jonsson visar utställningen. Drop-in, längd ca 30 min.

Under 2018 samarbetar Kulturförvaltningen, Uppsala kommun och Kulturenheten, Region Uppsala, i Offkonsten! c/o Teatergalleriet.

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu