Kommunen bjuder på guidade visningar av offentlig konst

Kategori:
Date: 26 augusti, 2017

Under fem onsdagar i höst bjuder Uppsala kommun in till guidade konstvandringar. Kulturförvaltningens intendenter visar och berättar om offentliga konstverk i staden.

30 augusti Trettio minuter om Poetisk viloplats med Anna Ehn, intendent för offentlig konst. Samling vid konstverket i Tullgarnsparken, Östra Ågatan (nära Kungsängsesplanaden) 18.00–18.30. Ett konstverk av tegel, fyllt av grönska, till minne av en grupp överlevande från nazismens Europa, som kom till Uppsala efter andra världskriget.

6 september Sextio minuter om konst av kvinnliga konstnärer med Tuva-Li Peter, intendent för offentlig konst. Samling på Fyristorg, 18.00–19.00. Vandring längs ån från drakslingor och Jona till Pelle Svanslös.

13 september Sextio minuter om konst som oväntade möten med Tuva-Li Peter. Samling på Fyristorg, 18.00–19.00. Vandringen går till oväntad konst som finns mitt i gatan eller i parkens grönska.

20 september Sextio minuter om Uppsalas historia genom offentlig konst med Anna Ehn. Samling på Fyristorg. 18.00–19.00. I centrala staden finns mer än tio konstverk som alla berättar om människor som haft betydelse för Uppsalas historia.

27 september Sextio minuter om konst av Olof Hellström med Mikaela Granath, intendent för offentlig konst. Samling vid Missionskyrkan S:t Olofsgatan 40,18.00–18.30. Olof Hellström är en av Uppsalas mest representerade konstnärer i den offentliga konstsamlingen. Hans konst har haft betydelse för stadsutvecklingen och blivit en del av en förändrad stad.

– Mitt i den välbekanta stadsmiljön finns okänd konst som kan överraska. Och välbekant konst som vi ser varje dag kan berätta nya historier,säger Anna Ehn, intendent för offentlig konst, kulturförvaltningen.

Alla visningar är kostnadsfria och ingen föranmälan krävs.

angle-downcrossmenu