Uppsala fortsätter vara en Fairtrade City

Kategori:
Date: 2 mars, 2017

Uppsala kommun har ansökt och blivit antagen att vara en Fairtrade City 2017. Diplomeringen innebär att kommunen lever upp till kriterier och krav på rättvis handel och etisk konsumtion.

Uppsala kommun har varit med i samarbetet Fairtrade City sedan 2015. Det innebär att kommunen arbetar aktivt med etisk upphandling, driver ett aktivt informationsarbete och verkar för att öka utbudet av Fairtrade-märkta produkter i butiker, serveringsställen och på arbetsplatser. Arbetet leds av en styrgrupp som representerar hela lokalsamhället.

– Genom att köpa varor som är producerade med respekt för mänskliga rättigheter tar vi ställning för en mer rättvis värld. För mig är det självklart att Uppsala ska fortsätta vara en Fairtrade City och att vi ökar våra inköp av rättvist producerade varor, säger Ilona Szatmari Waldau (V), kommunalråd med ansvar för sociala frågor.

Den 11 – 13 maj 2017 kommer Uppsala kommun att delta i arrangemanget World Fairtrade Challenge som är en global kampanj där enskilda personer, arbetsplatser, kommuner, företag och organisationer kan delta genom att anordna en fika med Fairtrade-märkta produkter.

Diplomeringen Fairtrade City görs av föreningen Fairtrade Sverige.

angle-downcrossmenu