Pharem Biotech och Salipro Biotech till Prins Daniels mentorprogram

Date: 23 februari, 2018

Femton unga entreprenörer har antagits till mentorprogrammet inom IVAs projekt Prins Daniels Fellowship. I det tvååriga programmet har bolagen, varav två är UIC-bolag, möjlighet att utveckla sina företag tillsammans med en mentor handplockad från det svenska näringslivet.

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens, IVAs, projekt Prins Daniels Fellowship, har startat en tredje omgång av mentorprogrammet för unga entreprenörer. Prins Daniels Fellowship och Entreprenörsprogram ska inspirera unga människor till entreprenörskap och syftar till att stimulera tillväxt hos unga företag.

I mentorprogrammet får ett antal utvalda drivna entreprenörer möjlighet att under två år få stöd och hjälp att utveckla sitt företag av en handplockad mentor från det svenska näringslivet.

Femton unga entreprenörer i elva företag har antagits och två av dessa företag har fått stöd i sin affärsutveckling genom UIC, det vill säga Pharem Biotech och Salipro Biotech.

De elva företagen har valts ut av Prins Daniels Fellowships styrgrupp i samarbete med projektets finansiärer SEB, Nordea, Handelsbanken och Swedbank.

Pharem Biotech – Martin Ryen och Christian Ryen
Mentor: Håkan Lundstedt, Synsam
Utvecklar produkter för att avlägsna miljöfarliga organiska föroreningar med hjälp av enzymer. Skapar hållbara lösningar för industriell avloppsrening, kommunala vattenreningsanläggningar samt produkter för hushållsbruk.

Salipro Biotech – Jens Frauenfeld
Mentor: Anders Ekblom, oberoende styrelseledamot
Har utvecklat en revolutionerande teknik där så kallade nanomembranpartiklar som möjliggör snabbare och effektivare utveckling av nya läkemedel.

angle-downcrossmenu