Småföretag i Uppsala erbjuds kostnadsfri rådgivning via Företagsakuten

Date: 6 april, 2020

Uppsala kommun och UIC initierar nu Företagsakuten under en kortare period, för att hjälpa mindre företag med snabb och kostnadsfri rådgivning. Åtgärden är en del i kommunens åtgärdspaket för att stötta näringslivet i följderna av coronaviruset. Rådgivningen sker på distans via webbmöten.

I Företagsakuten kan företag få upp till fem timmar kostnadsfri rådgivning och handledning från experter inom olika områden. Det kan exempelvis handla om att ta fram handlingsplaner för likviditet, kostnader, intäkter, personal, juridiskt stöd eller att ställa om affärsmodellen. Även vägledning i hur företagare kan ansöka om statliga stödåtgärder kommer erbjudas.

– Företag som ger arbetstillfällen och skatteintäkter är avgörande för hela Uppsala kommuns utveckling. Vi gör därför allt vi kan för att stödja vårt lokala näringsliv som just nu i många branscher har det tufft, säger Erik Pelling (S), krisledningsnämndens ordförande.

En första kontakt sker genom ett mejl till naringsliv@uppsala.se, där Uppsala kommun har personal som direkt följer upp förfrågan. För att öka tillgängligheten för småföretag är mejlboxen bemannad från åtta på morgonen till åtta på kvällen under vardagar.

– Snabba kontaktvägar kan vara avgörande i ett pressat läge. Företagsakutens samarbete med Uppsalas företagsinkubator UIC är ännu en åtgärd i det åtgärdspaket som kommunen presenterade 20 mars, säger Mohammed Hassan (L), krisledningsnämndens förste vice ordförande.

– Företagare ställs nu inför många utmaningar och beslut där jag hoppas att vi kan vara till hjälp med råd men också som bollplank. UICs affärscoacher och våra partners är viktiga resurser för råd till bolagen. Vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa till och stötta företagarna, säger Per Bengtsson, vd på UIC.

Företagsakuten finns till för företag som:

  • har eller riskerar att få ekonomiska problem
  • har upp till 50 anställda, oavsett bransch
  • har säte och verksamhet i Uppsala kommun

Första kontakt till Företagsakuten: naringsliv@uppsala.se som besvaras vardagar mellan 08.00 och 20.00.
Mer information finns på Uppsala Kommuns webbsida.

angle-downcrossmenu