Ny vårdcentral i Almunge invigd

Date: 5 juni, 2019

Idag invigdes Almunge vårdcentral. Den helt nybyggda vårdcentralen ligger centralt i Almunge, i anslutning till ”busstorget” och i närheten av skolan.

– Vårdcentralen är mycket efterlängtad och vi är glada att den äntligen öppnar. Att ha hälso- och sjukvården på nära håll är viktigt, både för patienterna och för lokalsamhällets utveckling, säger Malena Ranch (MP), ordförande för vårdstyrelsen.

Almunge vårdcentral ersätter de tidigare mottagningarna i Länna och Knutby och personalen från dessa båda finns nu i Almunge.

– Att få ta emot patienterna i nya, ändamålsenliga lokaler känns fantastiskt, säger Daniela Baretta Furfält, verksamhetschef Almunge vårdcentral.

– De gamla vårdcentralernas lokaler var mer än 50 år gamla och var allt annat än optimala för modern primärvård. De nya lokalerna är ett jättelyft för både patienter och personal.

På vårdcentralen erbjuds besök hos läkare, distriktssköterska, sjukgymnast/fysioterapeut, psykolog, drop-in till sjuksköterska och provtagning. Lokalerna är på cirka 1000 kvadratmeter och ger möjlighet till flexibel användning av rummen.

angle-downcrossmenu