Uppsalahem nominerad till två designpriser

Kategori:
Date: 1 september, 2017

Uppsalahems hållbarhetsredovisning 2016 är nominerad till två tunga priser inom grafisk formgivning: Svenska Designpriset och Publishingpriset. Det är två årliga tävlingar för att uppmärksamma god grafisk design.

Uppsalahem har blivit nominerade flera gånger både till Svenska Designpriset och Publishingpriset och vann 2013 Svenska Designpriset i kategorin för årsredovisningar.

– Vi är otroligt stolta över att återigen blivit nominerade till tunga designpriser. 2013 vann vi Svenska Designpriset och det vore fantastiskt kul att vinna igen, säger Linda Ryttlefors, kommunikationschef på Uppsalahem. Vi gillar att tänka nytt och annorlunda och det är designen på 2016 års hållbarhetsredovisning ett exempel på, menar Linda Ryttlefors.

Designen är inspirerad av en lägenhet och framsidan består av flera sektioner, som går att vika ihop till en lägenhet. Formen och designen har gjorts av Uppsalahems kommunikationsavdelning tillsammans med formgivaren Cina Stegfors, illustratör Kari Modén och för produktionen står Done Production.

Omröstningen för Svenska Designpriset öppnar den 4 september och vinnarna utses den 19 oktober på Rondo i Göteborg. Vinnarna i Publishingpriset utses den 23 oktober på Chinateatern i Stockholm

För frågor och beställning av hållbarhetsredovisningen:
Linda Ryttlefors, kommunikationschef Uppsalahem: 0730-48 89 59 linda.ryttlefors@uppsalahem.se

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu