Uppsala Bostadsförmedling passerar 40 000 förmedlade bostäder

Date: 3 april, 2023

Sedan starten 2016 har Uppsala Bostadsförmedling förmedlat fler bostäder för varje år som gått, och i slutet av mars uppnåddes milstolpen 40 000 förmedlade bostäder. En av anledningarna till att antalet förmedlade bostäder fortsätter att öka är att fler och fler av regionens hyresvärdar väljer att lämna över bostäder till Bostadsförmedlingen.

– Genom att samla utbudet av hyresbostäder på ett och samma ställe gör vi det enkelt för både bostadssökande och hyresvärdar. Hyresvärdarna slipper administrera sina egna förmedlingsprocesser samtidigt som de sökande får allt större valmöjligheter när det kommer till sitt nästa boende

Bostadsförmedling

.
Av de strax över 40 000 förmedlade bostäderna har 58% varit vanliga bostäder, det vill säga bostäder utan specifika krav på till exempel ålder. Studentbostäder är den näst största boendetypen med sina 36%. Resterande bostäder som förmedlats under åren har varit ungdoms-, senior-, och kollektivbostäder.

Strax under 6 000 av bostäderna, vilket motsvarar 15%, har varit nyproduktion samtidigt som 3% utgjorts av ombyggda bostäder. Majoriteten av bostäderna som förmedlats har varit bostäder från det befintliga beståndet.

I takt med att fler och fler hyresvärdar väljer att lämna över bostäder till Bostadsförmedlingen ökar möjligheterna för regionens bostadssökande att hitta en bostad som uppfyller deras behov och önskemål. Fler hyresvärdar innebär inte bara fler bostäder att välja bland, det innebär även att de sökande får större möjligheter när det kommer till att välja vart i regionen de vill bo.

– Utöver de åtta kommunerna i Uppsala län har vi under åren även kunnat erbjuda bostäder i kranskommuner såsom Västerås, Sigtuna och Norrtälje. Idag samarbetar vi med över 50 olika hyresvärdar som alla bidrar till vårt växande utbud av hyresbostäder, fortsätter Lindén.

Under årets första kvartal förmedlades 2 042 bostäder via Uppsala Bostadsförmedling. Hälften av dessa bostäder förmedlades till sökande med 0-2 års kötid.

angle-downcrossmenu