Gå för alla hjärnor – Bissen Brainwalk

Date: 7 mars, 2018

Innan bandyfinalerna den 17 mars har alla uppsalabor möjlighet att göra en insats för hjärnforskningen. Välgörenhetspromenaden Bissen Brainwalk startar vid Segerstedthuset, där hjärnforskare finns på plats för att svara på frågor, och avslutas vid Studenternas IP. Entrén till damernas bandyfinal ingår i startavgiften.

– Vi tycker att det är roligt att få möjligheten att arrangera en Bissen Brainwalk i samband med att bandyfinalerna återvänder till Uppsala. Det är ett tillfälle att sätta fokus på hjärnforskning. Det är ett område som påverkar oss alla. Mycket forskning pågår inom Uppsala universitet och stora framsteg görs inom vården i samarbete med Akademiska sjukhuset, men fortfarande finns många viktiga frågor kvar att besvara, säger Pernilla Björk, kommunikationsdirektör vid Uppsala universitet.

Initiativtagaren till Bissen Brainwalk är tidigare bandyspelaren och SM-vinnaren Mathias ”Bissen” Larsson som själv drabbades av en stroke för sju år sedan. Innan Bissen tar täten i promenaden finns det möjlighet att ta en kopp kaffe i Segerstedthuset och ställa just dina frågor om hjärnan till några av universitetets hjärnforskare. Vad betyder sömn för hjärnhälsan? Varför uppstår sjukdomar i hjärnan och hur kommer psykiatrivården att förändras i framtiden?

Bandyfinalen bjuder samtliga deltagare i Bissen Brainwalk på fri entré till damfinalen.

Program:
09.30 Hjärnforskare på plats i Restaurang Segerstedt (von Kraemers allé 2, Uppsala)
10.00 Startskottet för välgörenhetspromenaden Bissen Brainwalk. Samling utanför entrén till Segerstedthuset. Slingan går till Studenternas IP och är knappt 2 km lång.
11.00 SM final i bandy för damer på Studenternas IP (ingår i startavgiften)

Startavgift: 50 kronor per person eller valfritt högre belopp,

Läs mer om Bissen Brainwalk i Uppsala den 17 mars.

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu