Akademiska barnsjukhuset får ny chef

Date: 10 juni, 2018

Klas Ekström blir ny verksamhetschef för Akademiska barnsjukhuset. Han tillträder 20 augusti och kommer närmast från en tjänst som patientområdeschef för högspecialiserad barnmedicin vid Astrid Lindgrens barnsjukhus.

– Barnsjukvård är ett av våra största verksamhetsområden. Klas är en mycket välmeriterad ledare som kommer att vara en stor tillgång både för barnsjukhuset och Akademiska i stort, säger Bengt Sandén, t.f. sjukhusdirektör för Akademiska sjukhuset.

Klas Ekström utbildade sig till läkare vid Uppsala universitet och har specialistkompetens i barn- och ungdomsmedicin och är subspecialist i barnendokrinologi och diabetes. Han är i dag överläkare, har doktorerat inom barnendokrinologi/barndiabetes och har mångårig erfarenhet som chef, först på Nyköpings lasarett, därefter i olika ledande positioner inom Karolinska universitetssjukhuset.

I rollen som patientområdeschef för högspecialiserad barnmedicin vid Karolinska universitetssjukhuset har Klas Ekström sedan 2016 medverkat i framtagandet av framtidsvisionen för det nivåstrukturerade högspecialiserade uppdraget för Astrid Lindgrens barnsjukhus, frågor han brinner för och gärna vill arbeta vidare med.

– Akademiska barnsjukhuset har en tydlig vision med tre spetsområden: neonatalvård, barncancer och barnkirurgi. Det vill jag fortsätta utveckla tillsammans med barnsjukhusets ledning och medarbetare. De största utmaningarna både nationellt och vid Akademiska barnsjukhuset är att rekrytera och behålla vårdpersonal och därmed ha vårdplatserna öppna, samt att bibehålla hög kompetens även inom mindre profilområden och att definiera vår roll i den kommande nationella nivåstruktureringen, säger Klas Ekström.

angle-downcrossmenu