Uppsala kulturskola och Uppsala estetiska gymnasium ordnar Öppet hus

Kategori:
Date: 25 augusti, 2017

Alla intresserade får chansen att pröva på och lära sig mer om utbudet på Uppsala kulturskola och Uppsala estetiska gymnasium när de ordnar Öppet hus 26 augusti. De två skolorna har blivit grannar i och med att Uppsala estetiska gymnasium flyttat till Skolgatan 53.

Uppsala kulturskola är den kommunala kulturskolan. Den erbjuder musik-, teater- och dansundervisning och vänder sig till barn och ungdomar mellan 6 och 20 år. Uppsala estetiska gymnasium riktar sig till gymnasieelever. I utbudet finns såväl musik som bild och form, serieteckning och illustration, speldesign, film samt tv och radio.

– Jag hoppas att många tar chansen att upptäcka det spännande utbud som vi och Uppsala kulturskola erbjuder. Kultur är viktigt för både individen och samhället, säger Annika Eliasson-Frick, ny programrektor för Uppsala estetiska gymnasium.

Uppsala estetiska gymnasium, tidigare GUC, har nu fått en ny hemvist på Skolgatan 53. Där hålls de delar av elevernas utbildning som är specialinriktad, samtidigt som de allmänna ämnena som matematik, svenska och engelska ges på Fyrisskolan.

– Vi är glada över att ha fått Uppsala estetiska gymnasium till granne. Det är naturligt att samarbeta och gemensamt lyfta fram vikten av kultur i barns och ungas utveckling, säger Bo Frick, kulturskolechef på Uppsala kulturskola.

Öppet hus ordnas 13.00–16.00 lördag 26 augusti i de båda skolornas lokaler på Skolgatan 51–53 respektive Nannaskolan, Kungsgatan 26.

Läs mer på www.estetiska.uppsala.se och www.uppsalakulturskola.se

angle-downcrossmenu