Paf storsatsar på bingo på nätet

Kategori:
Date: 17 februari, 2012

Paf har tecknat ett licensavtal för en ny spelplattform med den ledande nätspelstillverkaren Parlay Entertainment Inc. För Pafs kunder kommer affären att innebära fler underhållande spel, mer spänning och roliga funktioner samt högre jackpots.
– Vi får världens kanske modernaste bingoprodukt, säger Thomas Lundberg, direktör för paf.com.

Satsningen är en del av internationaliseringen av Paf och lanseringen är planerad till det första kvartalet 2011. Paf kommer att introducera spel på engelska, finska, svenska, tyska och spanska. Vartefter kommer fler språk att följa.

– Det här avtalet är viktigt för oss eftersom vi i ett och samma slag ger våra nuvarande kunder en bättre spelupplevelse samtidigt som vi får verktygen att attrahera nya kunder, säger Thomas Lundberg. Den nya programvaran är branschledande och är därmed en viktig pusselbit för vår Europaexpansion.

Inte bara bingo
Affären innefattar inte bara bingoprodukter utan även andra nätspel som kompletterar bingospelet. Dessutom har Pafs möjligheten att paketera och integrera egenutvecklade spel att ingå i den gemensamma plattformen.

– Vi är glada att Paf har valt oss som leverantör och vi glädjer oss åt att arbeta med en organisation som gör så mycket bra för spelbranschen genom att skänka medel till allmännyttiga ändamål. Dessutom har de ett starkt och gott rykte bland spelarna, säger Perry Malone, CTO och grundare av Parlay.

Parlay som var det första företaget i världen att utveckla och driftsätta bingo på nätet som en kommersiell produkt omsatte under fjolåret 3,4 miljoner CAD.


Paf är en offentligrättslig förening som i över 40 år erbjudit trygga och underhållande penningspel. I Pafs breda spelutbud finns spelautomater, bingo, lotterier, poker, kasinospel, skicklighetsspel och vadslagning till mycket konkurrenskraftiga odds på internet, ombord på fartyg och på Åland. Det utdelade överskottet från spelverksamheten uppgick 2009 till 20 000 000 euro, som i sin helhet går till allmännyttiga ändamål. Paf-koncernen har över 350 anställda placerade i Mariehamn, Helsingfors, Stockholm, Tallinn och Madrid. Ytterligare information finns på www.paf.com

angle-downcrossmenu