Filmstaden storsatsar i Uppsala City

Kategori:
Date: 1 september, 2022

Filmstaden bygger en helt ny biograf på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala. Biografen får 13 salonger, varav en IMAX®-salong. Samtliga salonger har recliner-fåtöljer och i foajén kan gästerna mingla i en bar. Biografen beräknas stå klar hösten 2024.

-Uppsala är en fantastisk biostad och vi är så glada att nu kunna möta marknadens önskan om en central, riktigt lyxig och toppmodern biograf med IMAX®-salong i Uppsala

Den nya biografen håller på att byggas i hörnet Dragarbrunnsgatan/Klostergatan där den befintliga fastigheten byggs om från grunden. Nya Filmstaden Uppsala byggs i tre våningsplan och får 13 salonger med totalt 869 recliner-fåtöljer.

Det är Filmstadens första biograf som utöver den moderna tekniken får så kallade recliners i samtliga salonger. Recliners är en ställbar, lyxig skinnfåtölj som ska ge maximal komfort.

Dessutom ska gästerna kunna mingla före och efter filmen i en bar- och café-del. Där ska man kunna äta en lättare matbit och ta något att dricka i en mysig ombonad miljö som ska bidra till helhetsupplevelsen.

Att se en film i IMAX® är det mest storslagna man kan uppleva på bio. Superskarpa bilder på en jätteduk tillsammans med ett massivt ljud som känns i hela kroppen ger det optimala formatet för dagens storfilmer

Den teknik som används i Uppsalas salong kommer var IMAX® with Laser, vilket är en banbrytande projektorteknik och ett 12-kanaligt ljudsystem som skapar en känsla av att vara en del av filmen.

Det här är IMAX®:
Projektorer som ger intensiva färger och kristallklara, högupplösta bilder för en mer intensiv upplevelse och realistisk känsla.
Ett kraftfullt 12-kanaligt ljudsystem för massivt, ”3-dimensionellt” ljud (immersive sound).
Stora, välvda filmdukar och en utvidgad bildyta (visar 26% mer av filmen).
IMAX DMR®, en teknik för digital efterbearbetning av filmer för att omvandla dem till IMAX-formatet med bästa bildkvalitet och ljud.
Biografsalonger med stark lutning, så kallad gradering, för att alla besökare ska ha perfekt sikt.
Byggnationen sker i samarbete med hyresvärden Uppsala Akademiförvaltning.

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu