”Årets Uppsalastudent” vann världstävling för startup-bolag

Kategori:
Date: 26 juni, 2017

Hösten 2016 tilldelades Allen Ali Mohammadi Anders Wall-stipendiet ”Årets Uppsalastudent”. I dagarna vann han tillsammans med brodern Max första pris i Capgeminis globala innovationstävling InnovatorsRace50, som närmast kan beskrivas som ett VM för startupföretag. Nästan 1000 startup-företag från 37 olika länder deltog i tävlingen.

Bröderna Mohammadi har utvecklat en teknik för tidig upptäckt av hjärtsjukdomar som de kommersialiserat genom startup-bolaget Hippogriff AB. Metoden, baserad på artificiell intelligens, använder en kombination av demografiska data och patientens medicinska uppgifter för att kunna ställa tidig diagnos.

Under de senaste månaderna har tävlingens tio finalister visat upp sig för över 200 teknik- och branschexperter från Capgemini och deltagit i workshops med sina uppstartsprojekt på Capgeminis innovationscentrum i San Francisco, Paris, München, Mumbai och London. Finalisterna presenterade därefter sina projekt inför publik och jury på årets VivaTech konferens i Paris.

Hippogriff AB kammade hem segern i kategorin Consumers & Well-Being. I övriga fyra kategorier kom vinnarna från Frankrike, Kanada och Storbritannien. Utöver prissumman på 50.000 USD får de fem vinnarna tillgång till Capgeminis nätverk för samarbetspartners, möjlighet att delta på internationella teknikkonferenser och exporthjälp.

I juryn, bestående av entreprenörer, analytiker, företagsledare samt journalister, ingick bl.a. Paul Hermelin, Capgeminis CEO och Samuel Burke, affärs- och teknikreporter för CNN. InnovatorsRace50 har utvecklats i samarbete med CNN’s ‘Unicorns’ series. Den omfattar de mest lovande startup-företagen, med en sammanlagd värdering på över en miljard USD (The Unicorns List).

Kontakt:
Allen Ali Mohammadi, Hippogriff AB, allen@hippogriff.se
Cari Hildebrand, Anders Walls Stiftelse, press@wallstiftelsen.se, 070-6057906

angle-downcrossmenu