30 000 bostadssökande ger svar

Kategori:
Date: 13 januari, 2022

Drygt 30 000 personer i Wallenstams kostnadsfria bostadskö tycker att läget är viktigast vid val av nytt boende. 94 % av de bostadssökande vill ha närhet och tillgång till bra kollektivtrafik, 91 % tycker det är viktigt med närhet till butiker och 85 % vill ha närhet till grönområden.

Detta framkommer i en nyligen genomförd undersökning av Wallenstams bostadskö. Cirka 66 % av de svarande i undersökningen tycker också att klimatavtrycket är betydande vid val av bostad.

Vid årsskiftet hade Wallenstam 1 948 lägenheter under produktion. De nyproducerade lägenheterna i Stockholm, Uppsala och Göteborg förmedlas sedan några år tillbaka via bolagets kostnadsfria bostadskö. Personer som står i kön har nu deltagit i undersökningen och svarat på vad de prioriterar vid val av ny bostad.

– Bra läge och attraktiva, centrala adresser står högt upp på önskelistan. Vi har fått flera spännande inspel som ger oss ett bra underlag framöver när vi planerar, utvecklar och bygger nya bostäder i våra regioner, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Ett av Wallenstams klimatmål under nuvarande affärsplan är att minska CO2-utsläppen från byggverksamheten med 10 % per kvadratmeter.

– Det är väldigt intressant att flertalet av de som söker bostad tycker att hållbarhetsaspekten är viktig. Det är en tydlig signal till oss och hela fastighetsbranschen hur viktigt vårt fokus på hållbarhetsfrågan är. På Wallenstam arbetar vi hela tiden för att bygga mer klimatsmart i vår nyproduktion, säger Karin Mizgalski, hållbarhetschef på Wallenstam.

Anmälning till Wallenstams bostadskö görs enkelt via wallenstam.se. Från 16 års ålder kan man registrera sig i kön. Söka bostad kan man göra när man har fyllt 18 år.

angle-downcrossmenu