Succén är tillbaka – nu invigs Uppsala Summer Zone 2022

Kategori:
Date: 10 juni, 2022

Fjolårets Uppsala Summer Zone blev en succé. Nu är det dags för Uppsala Summer Zone 2022. Den 10 juni invigs årets upplaga tillsammans med Uppsala basket som arrangerar en streetbasketturnering. Nytt för i år är ytterligare basketplaner, större dansgolv och en dubbelt så stor pumptrack. Media är välkomna till invigningen.

Uppsala Summer Zone är en 6 360 kvadratmeter stor aktivitetsyta öppen för alla, hela sommaren. Pumptrack, dans, innebandy, basket, futsal, volleyboll, handboll, sällskapsspel, spikeball, speedshooting, rollerderby, ytor för häng, lek och olika spel, och massa annat kul finns på plats.

– Nu öppnar vi förra årets succé Uppsala Summer Zone igen. Där finns det möjlighet att utöva olika idrotter, möta föreningar och leka med kompisar helt gratis. Det här är en viktig satsning för att alla oavsett ens föräldrars plånbok ska ha ett roligt och aktivt sommarlov, säger Maria Patel (S), ordförande i idrotts-och fritidsnämnden.

– Det är jätteviktigt att alla barn och unga har roliga saker att göra på sommarlovet. På Summer Zone finns något för alla och att allt är gratis. Många hittade till Summer Zone förra året och nu hoppas jag att ännu fler hittar hit, säger Linda Eskilsson (MP), ordförande för kulturnämnden.

Förra årets Summer Zone lockade över 15 000 besökare och målet är att dubbla antalet besökare i sommar. Arrangemanget i år är större än tidigare med bland annat dubbelt så lång pumptrack, två nya 3×3 streetbasket, utökat dansgolv, rollerderbybana och locker room talk lounge. Dessutom finns fler innebandycuper och basketcuper större café, fler foodtrucks och evenemang.

Uppsala idrottsföreningar kommer även att erbjuda prova på-idrott, till exempel rodd, streetbandy, boccia för funktionsnedsatta, rörelsebana och dans.

All aktivitet är gratis då satsningen görs för att få barn och ungdomar mer aktiva och för att verka för en mer inkluderande och jämlik fritid. Under sommaren kommer Fritidsbanken att finnas på plats för att låna ut bollar, klubbor, racketar, inlines, skateboards med mera.

Öppettider
11 juni–11 september
Måndag–fredag: 8–21
Helger: 10–19

angle-downcrossmenu