Så smakar den nya skolmaten

Kategori:
Date: 23 augusti, 2017

På lördag den 26 augusti ordnar Uppsala kommun provsmakning av ekologiska och klimatsmarta maträtter. Mitt i Gränbystadens galleria kommer kommunens måltidsservice att ställa upp en monter och erbjuda besökarna smakprov på några av de gröna rätter som serveras på kommunens skolrestauranger.

– Genom att ordna en provsmakning vill vi göra Uppsalaborna uppmärksamma på kommunens ekomatsmål och inspirera fler att äta grönt och klimatsmart. Samtidigt får alla en chans att upptäcka vilka måltider som serveras i våra skolor, ställa frågor till oss och träffa våra duktiga kockar, säger Sandra Harbom, utvecklingsledare på Måltidsservice.

Uppsala kommuns satsning på ekologisk och klimatsmart mat fortsätter med målet att 100 procent av livsmedelsinköpen ska vara ekologiska år 2023. Vid halvårsskiftet 2017 hade inköpen av ekologiska råvaror ökat till 42 procent och under 2016 var Uppsala den kommun i Sverige som ökade sina ekobrödsinköp mest, med hela 210 procent.

I år är fjärde året i rad som Måltidsservice ordnar provsmakning i Gränbystaden. Förra året besökte fler än 400 personer montern.

Tid: Lördag 26 augusti 10.00–15.30
Plats: Torgytan i Gränbystadens galleria (före detta Gränby Centrum), Uppsala

För mer information
Sandra Harbom, utvecklingsledare, Måltidsservice, Uppsala kommun
Telefon: 018-727 81 81
E-post: sandra.harbom@uppsala.se

angle-downcrossmenu