Bandyfinalen kommer tillbaka till Uppsala

Kategori:
Date: 8 maj, 2017

Uppsala kommun och Svensk Bandyförbundet har kommit överens om att SM-finalerna i bandy ska spelas på Studenternas i Uppsala nästa och de två följande åren, med option på ytterligare två år.

– Välkommen hem, bandyfinalen! Vi har saknat den och jag tror att Bandysverige har saknat Uppsala, säger Rickard Malmström (MP), kommunalråd med ansvar för idrotts- och fritidsfrågor.

– Uppsala växer rekordartat just nu och är inne i en dynamisk och snabb förändring. Samtidigt vill vi vårda vårt arv och våra traditioner och då passar bandyfinalen in perfekt, säger Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Det är med glädje och stolthet som vi tar oss an uppdraget att under de kommande åren fortsätta att utveckla den anrika bandyfinalen till en inbjudande och framgångsrik folkfest, säger Mohamad Hassan (L), kommunalråd.

Överenskommelsen mellan Svenska Bandyförbundet, Svensk Elitbandy och Uppsala kommun gäller de kommande tre åren med möjlighet till förlängning ytterligare två år. Bandy-SM 2018 går av stapeln helgen 16-18 mars på Studenternas i Uppsala med såväl dam-, herr- och juniorfinaler.

Bandy-SM arrangerades tidigare i Uppsala under 22 år i följd mellan år 1991 och 2012.

– Vi ser fram emot återkomsten till Uppsala med en ömsesidig ambition att återskapa, förbättra och resultatutveckla finalhelgen, säger Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson.

En gemensam styrgrupp och projektorganisation ska skapas för det gemensamma arrangemanget. Bandyförbundet ansvarar för själva matchevenemangen: lag, matchdelegater, funktionärer, med mera. Uppsala kommun ansvarar för matcharenan på Studenternas med plats för 20000 åskådare, kringaktiviteter och festligheter på stan, en bandygala, extern marknadsföring och försäljning, projektledning, med mera.

Arbetet kommer närmast fortsätta med att teckna ett intentionsavtal och därefter ett bindande avtal. En projektorganisation ska sättas upp och behovet av samarbetspartners ska definieras. Kommunstyrelsen föreslås ta upp frågan för beslut på sitt sammanträde den 31 maj.

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu