Pillerpodden blir livepod på UKK!

Kategori:
Date: 31 augusti, 2017

Pillerpodden är Siri Strand och Emma Westas Rödins projekt som sedan starten har syftat till att bryta tabut kring psykisk ohälsa genom att öppet prata om sina egna erfarenheter. Nu startar Pillerpodden livepoddar från Uppsala Konsert Kongress!

Måndag 4 september, 18:00 – 19:30, Restaurangen, Uppsala Konsert & Kongress
Serien fortsätter med nya gäster 9/10, 6/11 och 4/12
Fri entré!

– Först gången jag träffade Emma och Siri så kände vi alla tre att vi ville samarbeta. Jag är otroligt imponerad över deras viktiga arbete och mycket stolt över att de väljer UKK som scen för sin nya satsning, säger Lena Åberg Frisk, vd och konstnärlig ledare UKK

Idag är Pillerpodden Uppsalas största podcast och vällyssnad över hela landet. Podden har blivit en en förstående och hoppfull röst för tusentals ungdomar – med eller utan psykisk ohälsa. Podcasten har gästats av namn som Stina Wollter och Anitha Schulman, men också av allt från privatpersoner till högt uppsatta politiker. Podcasten växer i rask takt, inte minst sedan deras blogg på VeckoRevyn startade i april 2017.

Men nu blir alltså Pillerpoden också en liveföreteelse. Under fyra kvällar i höst kan man besöka UKK och uppleva Pillerpoden på plats. Poddarna spelas in på Restaurangscenen på UKK och sänds veckan efter.

– Vi hoppas nå många unga och fortsätta öppna upp för samtal kring ungas hälsa. Upplägget blir en liveintervju, vi spelar upp artistens låtar och favoritmusik samt pratar om allt från musik till hur vi kan prata bättre om svåra saker och hjälpa varandra, säger Emma Westas Rödin och Siri Strand om den nya formen.

Idag är podcasten en liten del av Pillerpoddens verksamhet, men samtidigt kärnan i allt deras arbete. Siri och Emma jobbar heltid med att förebygga psykisk ohälsa bland unga på många olika sätt, bland annat genom podden, men också via utbildning, opinionsbildning och social media.

Första gäst ut i denna livepodsserie är Blenda Kabondo. Blenda dundrade in på musikscenen med debutsingeln ”Chill” som släpptes i våras. Uppföljaren ”Mama Mojo’s Club (dick pic song)” tog för sig rejält under sommaren, och efter en bejublat framträdande på Stay Out West i augusti längtade många efter mer. Tredje singeln ”EX’s Vibe” blev svaret. Så här skriver musikitidningen GAFFA ”Blenda sticker och svider, river och raljerar och refrängen till Chill är som en spetsig haka i riktning mot himlen och stjärnstatusen”.

Höstens kommande gäster presenteras löpande.

Mer om PILLERPODDEN
hemsidan: https://pillerpodden.com/om-oss/ med 25 000 lyssnare/följare
Blogg: http://emmaochsiri.se
www.pillerpodden.com

Mer om Blenda Kabondo
https://www.instagram.com/blendaofficial/
https://www.facebook.com/blenda.kabondo

http://www.wayoutwest.se/line-up/blenda/

angle-downcrossmenu