Världsklass Uppsala beviljar stöd till fler evenemang

Date: 27 april, 2018

Nätverket Världsklass Uppsala valde under måndagens beslutsmöte att bevilja stöd till en total om 630 000 kr till fem olika aktörer i Uppsala. De arrangemang som denna gång får stöd är bl. a. löpartävlingen 6 sjöar och en utställning om Fanny och Alexander i samband med Bergmanåret 2018. Alla dessa bidrar till att stärka Uppsalas attraktionskraft och locka fler besökare till stan.

− Fantastiskt roligt, det betyder både ett erkännande och ett rent praktiskt stöd. Idén att springa runt 6 sjöar är unik och attraherar löpare både i Sverige och utomlands. Om fler bara hörde talas om loppet så skulle fler springa. Tack vare stödet från Världsklass Uppsala kan vi satsa mer på marknadsföring, vilket gör att fler kan upptäcka det vackra landskapet öster om Uppsala, säger Jonas Pertoft, pressansvarig för 6 sjöar.

Världsklass Uppsala etablerades 2009 och är ett samarbete mellan Uppsala kommun, universiteten, regionen och näringslivet. Totalt är 18 organisationer representerade som tillsammans lägger in omkring två miljoner om året i en gemensam pott för stötta arrangemang inom vetenskap, sport och kultur som stärker stadens attraktionskraft nationellt och internationellt. Sedan starten har man stöttat evenemang i Uppsala med över 30 miljoner kronor.

Under fredagens beslutsmöte beviljade man stöd om totalt 630 000 kr till fem olika evenemang inom kultur, sport och vetenskap.

− Igår hade vi det andra av årets fem beslutsmöten. Till detta möte hade vi fått in 12 ansökningar och valde att bevilja fem, säger Christer Svensson, Ordförande Världsklass Uppsala.

Följande evenemang har blivit meddelade om beviljat stöd:
6 sjöar (50 000 kr)
Green Investment Day (40 000 kr)
Utställning Fanny och Alexander, arrangeras av Uppsala kortfilmsfestival (90 000 kr)
Allt ljus på Uppsala (350 000 kr)
Uppsala Internationella Gitarrfestival (100 000 kr)

− Nästa beslutsmöte är den 19 juni. Ansökningar som inkommer innan den 28 maj kommer med till detta. Vi ser som vanligt fram emot många ansökningar, säger Malin Lejskog, projektledare för Världsklass Uppsala, Destination Uppsala.

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu