Bostadsförmedlingen i Uppsala inleder samarbete med två nya hyresvärdar

Kategori:
Date: 20 december, 2022

Nu breddas bostadsutbudet för de som är registrerade i bostadskön med befintligt bestånd i fyra kommuner: Knivsta, Uppsala, Älvkarleby och Tierp. Enter Sweden förvaltar bostäder i Karlholmsbruk, Älvkarleö och i Sunnersta medan CBK har bostäder i Alsike och Skyttorp.

– Bostäderna som förvaltas av CBK och Enter Sweden bidrar till ett ännu bredare utbud för alla som är registrerade i bostadskön. Att inleda samarbeten med hyresvärdar som har bostäder på mindre orter i regionen hjälper oss att uppfylla de bostadssökandes olika behov och önskemål kring ett framtida boende

CBKs bostadsbestånd i Alsike, i Knivsta kommun, utgörs av fem parhus där varje hus inrymmer två hyreslägenheter om 2 respektive 5 rum och kök. CBK förvaltar även 11 mindre hyreslägenheter i Skyttorp, 30 km norr om Uppsala. Enter Sweden erbjuder lägenheter om 1-5 rum och kök i Sunnersta strax söder om Uppsala samt 12 respektive fyra bostäder i Karlholmsbruk och Älvkarleö. Karlholmsbruk är en tätort i Tierps kommun och Älvkarleö är en ort belägen vid Dalälven i Älvkarleby kommun.

Under 2022 har Bostadsförmedlingen inlett 10 nya hyresvärdssamarbeten vilket innebär att de kan erbjuda bostäder från över 50 olika hyresvärdar. De anslutna hyresvärdarnas bestånd finns utspritt i samtliga åtta kommuner i Uppsala län samt i kranskommunerna Norrtälje och Strängnäs.

– Hittills under 2022 har vi förmedlat över 7 000 bostäder åt 40 unika hyresvärdar i nio olika kommuner. Vårt mål är att kunna erbjuda ett så brett utbud av bostäder som möjligt både sett till boendetyp och geografiskt läge, säger Tala Raha.

Över 125 000 personer är registrerade i bostadskön och av dessa är cirka 15 procent aktiva när det kommer till att söka bostäder.

angle-downcrossmenu