Sveriges svåraste matkasse

Kategori:
Date: 7 oktober, 2017

För den som verkligen vill sätta sina matlagningskunskaper på prov lanseras Sveriges svåraste matkasse. Den är raka motsatsen till traditionella matkassar och det ultimata testet för den ambitiösa hemmakocken. Sveriges svåraste matkasse har skapats av kocken Tommy Myllymäki i samarbete med Stockholm Gas.

Veggokasse, hälsokasse, flexiteriankasse, inspirationskasse, originalkasse, barnkasse utan gluten, premiumkasse, singelkasse… Det fullkomligt kryllar av matkassar och alla kommer med samma grundlöfte – det är snabbt och bekvämt. Sveriges svåraste matkasse med sin komplicerade tillagning är däremot raka motsatsen. Den är både tidskrävande och avancerad.

Sveriges svåraste matkasse är för hemmakockarna som verkligen vill ha en utmaning. Det är inte en omöjlig utmaning men jag kommer bli imponerad av dem som lyckas fullt ut med tillagningen av alla moment i matkassen, säger Tommy Myllymäki, en av världens mest meriterade kockar.

Den som antar utmaningen med Sveriges svåraste matkasse ska till förrätt laga en boll av havskräfta med morötter, morotsemulsion samt ingefära och chili. Till huvudrätt ska kyckling stekas och färseras samt serveras med höstsvamp, helstekt rotselleri, äpple och gnocchi. Till efterrätt ska en Tarte Tatin med vaniljparfait och äppelkaramell tillagas. Att laga Sveriges svåraste matkasse kräver att du sätter igång redan dagen innan du planerar att bjuda på middag. Ska du ha gäster på lördag behöver du alltså sätta igång redan på fredag kväll och sedan stiga upp tidigt på lördag morgon för att hinna klart. Det kan vara en god idé att bjuda in gästerna att hjälpa till med tillagningen, eftersom det är många komplicerade moment som ska genomföras.

Lågan, ljudet, doften… det är verkligen en speciell känsla att laga på gaslåga och därför väljer många proffskockar gasspis. Antar man utmaningen med Sveriges svåraste matkasse ska den lagas på gaslåga för den äkta och proffsiga känslan. Sen finns det såklart även praktiskt skäl för varför Sveriges svåraste matkasse bör tillagas på gasspis – som snabbheten, hettan och den sekundsnabba regleringen, säger Renée Josefsson, VD på Stockholm Gas.

Sveriges svåraste matkasse i begränsad upplaga och kommer finnas tillgänglig de tre första helgerna i oktober. Med start den 2:a oktober går kassen att beställa på www.stockholmgas.se

Tre tips från Tommy Myllymäki för att lyckas med matkassen

Läs igenom recepten noga och förbered alla moment som kan förberedas en dag innan. Ta fram all utrustning som behövs och se till att hålla rent.

Tänk på att ett recept fungerar som en handledning och glöm inte att smaka av så du själv är nöjd med smaken.
Att laga mat på gasspis är en hantverkskonst så vill man tillaga matkassen som en riktig kock ska den lagas på gaslåga.

Meny: Sveriges svåraste matkasse

Förrätt
Bakad och fylld boll av havskräfta med morötter, morotsemulsion samt ingefära och chili.

Huvudrätt
Stekt och färserad kyckling med höstsvamp samt helstekt rotselleri, äpple och gnocchi.

Efterrätt
Tarte Tatin med vaniljparfait och äppelkaramell.

angle-downcrossmenu