Weekend i Uppsala

Det finns många olika alternativ för de som vill spendera en helg i eller i närheten av Uppsala. Oavsett budget och intresse finns det något att göra.

Hotell Uppsala är stadens största hotell. För den som är i Uppsala för att koppla av finns det ett spa i hotellet. Andra anläggninhar där det finns spa och hotell i kombination är bland annat Clarion Hotel Gillet och Hotell Havsbaden.

Om man vill spendera en weekend i Uppsala har olika hotell flera weekendpaket att erbjuda. Är man ute efter några romantiska dagar och kan tänka sig att lägga lite mer pengar på ett lyxigare boende finns här både slott och herrgård att bo på.

Om man gör många weekendresor eller sista minuten resor och vill ha en så billig hotellvistelse som möjligt är det enklast att söka efter lediga hotellrum över internet. Det är lätt att jämföra priserna och man behöver inte ringa runt till flera olika hotell som eventuellt inte har några lediga rum.

För den som är intresserad av historia är ett besök på Museum Gustavianum att rekommendera. Museet ligger i Uppsala Universitets äldsta byggnad och är ett museum för så väl universitets historia som vikingatiden och mumier. Även Myntkabinettet och Konstsamlingarna tillhör Museum Gustavianum.

Ett besök på Kaleido Konsthantverk är att rekommendera för de som är intresserade av olika typer av hantverk. På galleriet finns utställningar inom alla typer av hantverk, från textil till plexiglas. I anslutning till galleriet, som ligger mellan Konserthuset och centralstationen, finns det en butik. Perfekt för att handla suvenirer from vistelsen i Uppsala.

Det finns bra och varierande shopping i Uppsala för den som är i staden för just detta ändamål. Förutom butikerna i centrum finns det ett flertal gallerior och köpcentra. De flesta butiker har öppet sju dagar i veckan.

Spa och massage i Uppsala

Allt fler personer inser att man måste ta hand om sig själv för att klara av vardagen på bästa sätt. Man har rätt att skämma bort sig själv lite ibland, det bidrar till en sundare kropp och själ. Många företag använder sig också av en spa weekend, eller enstaka behandlingar, som ett incentive för sina medarbetare, ofta i samband med en konferens eller ett möte.

Man har flera valmöjligheter för spa och massage i Uppsala. Dels har de flesta stora hotell idag en spa-avdelning. Den inkluderar vanligtvis olika sorters bastu och en relaxavdelning. De som inte har det i själva byggnaden brukar ha ett avtal med ett närliggande spa, så man får reducerade priser. Annars är det bara att boka in en behandling, eller en kombination av flera behandlingar, på ett spa.

Det finns flera sorters behandlingar på spa i Uppsala. Har man ont om tid kanske man bara väljer en åt gången. Det gör alltid gott att gå till ett spa, men många anser att hela konceptet bygger på att kunna slappna av. Man ska alltså inte stressa genom det, utan ta sig tid att njuta. Många som varit på en spa weekend säger att de känner sig tio år yngre och får en energi som håller i sig i flera månader efteråt. Mycket beror på den lugna atmosfären som ger en total relax.

Bland de behandlingar man kan välja mellan på ett utav Uppsalas massage & spa finns ansiktsbehandlingar. En grundlig rengöring, peeling, portömning, massage, ögonbrynsplock, mask och hudanalys. Allt detta och mer därtill, eller kanske bara vissa delar. Man kommer ut som en ny människa och en hud som strålar. Det är även möjligt att förbättra vissa delar av ansiktet med oxygenbehandling och 24-karats guldbehandling. Inget är för lyxigt för kundens ansikte.

Andra tycker att en kroppsmassage är det allra bästa på ett spa. Förutom traditionella massagetekniker som fokuserar på musklerna, framför allt i ryggen, har man idag många roliga former av massage. En chokladmassage, till exempel, där man använder sig av varm chokladolja, eller afrikansk massage som ska skapa balans och harmoni. Det är bara att välja en variant som man tycker passar bra.

Men flera olika spa i Uppsala erbjuder även på pedikyr och manikyrbehandlingar, ärrbehandling och hudföryngring. Eftersom en spa weekend eller besök ofta är något man tycker om att göra tillsammans med sina väninnor har en del spa ordnat med dubbelbehandlingar, där man kan vara två i samma rum. Lite skvaller, sköna behandlingar och total relax- precis vad man behöver efter en lång arbetsvecka!

Här hittar du en karta över spa i Uppsala.

Vill man ha en utförlig turistguide över Uppsala finns sådana att hämta på stadens turistbyrå.