Weekend i Uppsala

Det finns många olika alternativ för de som vill spendera en helg i eller i närheten av Uppsala. Oavsett budget och intresse finns det något att göra.

Om man vill spendera en weekend i Uppsala har olika hotell flera weekendpaket att erbjuda. Är man ute efter några romantiska dagar och kan tänka sig att lägga lite mer pengar på ett lyxigare boende finns här både slott och herrgård att bo på.

Om man gör många weekendresor eller sista minuten resor och vill ha en så billig hotellvistelse som möjligt är det enklast att söka efter lediga hotellrum över internet. Det är lätt att jämföra priserna och man behöver inte ringa runt till flera olika hotell som eventuellt inte har några lediga rum.

Att göra i Uppsala

För den som är intresserad av historia är ett besök på Museum Gustavianum att rekommendera. Museet ligger i Uppsala Universitets äldsta byggnad och är ett museum för så väl universitets historia som vikingatiden och mumier. Även Myntkabinettet och Konstsamlingarna tillhör Museum Gustavianum.

Ett besök på Kaleido Konsthantverk är att rekommendera för de som är intresserade av olika typer av hantverk. På galleriet finns utställningar inom alla typer av hantverk, från textil till plexiglas.

I anslutning till galleriet, som ligger mellan Konserthuset och centralstationen, finns det en butik. Perfekt för att handla suvenirer from vistelsen i Uppsala.

Det finns bra och varierande shopping i Uppsala för den som är i staden för just detta ändamål. Förutom butikerna i centrum finns det ett flertal gallerior och köpcentra. De flesta butiker har öppet sju dagar i veckan.

Spa och massage i Uppsala

Allt fler personer inser att man måste ta hand om sig själv för att klara av vardagen på bästa sätt. Man har rätt att skämma bort sig själv lite ibland, det bidrar till en sundare kropp och själ.

Många företag använder sig också av en spa weekend, eller enstaka behandlingar, som ett incentive för sina medarbetare, ofta i samband med en konferens eller ett möte.

Man har flera valmöjligheter för massage i Uppsala. Dels har de flesta stora hotell idag en spa-avdelning. Den inkluderar vanligtvis olika sorters bastu och en relaxavdelning.

De som inte har det i själva byggnaden brukar ha ett avtal med ett närliggande spa, så man får reducerade priser. Annars är det bara att boka in en behandling, eller en kombination av flera behandlingar, på ett spa.

Det finns flera sorters behandlingar på spa i Uppsala. Har man ont om tid kanske man bara väljer en åt gången. Det gör alltid gott att gå till ett spa, men många anser att hela konceptet bygger på att kunna slappna av. Man ska alltså inte stressa genom det, utan ta sig tid att njuta.

Många som varit på en spa weekend säger att de känner sig tio år yngre och får en energi som håller i sig i flera månader efteråt. Mycket beror på den lugna atmosfären som ger en total relax.

Bland de behandlingar man kan välja mellan på ett utav Uppsalas massage & spa finns ansiktsbehandlingar. En grundlig rengöring, peeling, portömning, massage, ögonbrynsplock, mask och hudanalys. Allt detta och mer därtill, eller kanske bara vissa delar.

Man kommer ut som en ny människa och en hud som strålar. Det är även möjligt att förbättra vissa delar av ansiktet med oxygenbehandling och 24-karats guldbehandling. Inget är för lyxigt för kundens ansikte.

Andra tycker att en kroppsmassage är det allra bästa på ett spa. Förutom traditionella massagetekniker som fokuserar på musklerna, framför allt i ryggen, har man idag många roliga former av massage.

En chokladmassage, till exempel, där man använder sig av varm chokladolja, eller afrikansk massage som ska skapa balans och harmoni. Det är bara att välja en variant som man tycker passar bra.

Men flera olika spa i Uppsala erbjuder även på pedikyr och manikyrbehandlingar, ärrbehandling och hudföryngring. Eftersom en spa weekend eller besök ofta är något man tycker om att göra tillsammans med sina väninnor har en del spa ordnat med dubbelbehandlingar, där man kan vara två i samma rum.

Lite skvaller, sköna behandlingar och total relax- precis vad man behöver efter en lång arbetsvecka!

Här hittar du en karta över spa i Uppsala.

Vill man ha en utförlig turistguide över Uppsala finns sådana att hämta på stadens turistbyrå.

Spa Hotell i Uppsala

Ett besök på ett spa-hotell kan vara en underbar upplevelse där du får chansen att koppla av, förnya och återhämta dig. Här är några av de saker du kan göra:

Behandlingar

Massage: Olika typer av massage, som klassisk, hot stone eller aromaterapi massage.
Ansiktsbehandlingar: Rengöring, peeling, masker och andra vårdande behandlingar för huden.
Kroppsbehandlingar: Exfoliering, inpackningar och andra behandlingar för hela kroppen.
Skönhetsbehandlingar: Manikyr, pedikyr, vaxning och makeup.

Bad

Bassänger: Vanligtvis finns det både varma och kalla bassänger.
Jacuzzi: Bubbelpool med varmt vatten.
Sauna: Olika typer av bastu, som traditionell, ångbastu eller infraröd bastu.

Träning

Gym: Många spa-hotell har välutrustade gym för konditions- och styrketräning.
Gruppträning: Yogaklasser, pilates eller andra gruppaktiviteter.
Vandring: En del spa-hotell erbjuder guidade vandringsturer i närliggande natur.

Mat & Dryck

Restauranger: Njut av måltider som ofta fokuserar på hälsosam och näringsrik mat.
Bar: Möjlighet att njuta av drinkar och ofta hälsosamma smoothies.
Afternoon Tea: Vissa spa-hotell erbjuder en lyxig eftermiddagste med tilltugg.

Avkoppling

Läsning: Ta med en god bok och hitta en lugn vrå.
Meditation: En del spa-anläggningar har speciella utrymmen för meditation eller erbjuder guidade meditationssessioner.
Mindfulness: Engagera dig i aktiviteter som främjar närvaro och lugn, exempelvis mindful walking.

Socialisering

Mingel: Träffa nya människor i avslappnade och lugna omgivningar.
Events: En del spa-hotell anordnar event som vinprovningar eller föreläsningar.

Övernattning

Rum: Övernatta i komfortabla rum och vakna upp utvilad och fräsch.
Paket: Ofta kan du boka paket som inkluderar både övernattning, mat och vissa spa-behandlingar.

Butiker

Spa-shop: Inhandla hudvårdsprodukter, badkläder eller andra relaterade produkter.

Kom ihåg att utbudet kan variera beroende på vilket spa-hotell du besöker. Det kan vara en bra idé att kontrollera deras hemsida eller kontakta dem direkt för att få specifik information om deras erbjudanden och faciliteter.

Oavsett aktiviteterna, är syftet med ett spa-besök oftast att hitta tid för avkoppling och egenvård, så se till att välja de aktiviteter och behandlingar som får just dig att må som bäst!


spa hotell uppsala
uppsala spa hotell
spa uppsala län
hotell uppsala spa
hotell med spa uppsala
hotell spa uppsala
spa uppsala hotell
uppsala hotell spa
spaweekend uppsala
weekend uppsala
spa hotell uppsala län
weekend uppland
spa upplands län
portömning uppsala
spa weekend uppsala
spaweekend uppland
sista minuten uppsala

angle-downcrossmenu