Uppsala restauranger

Det finns många bra restauranger att välja bland i Uppsala. Variationen på typer av restauranger är stor och det finns mat från alla världens hörn.

Om man vill äta buffé kan man göra det på ett flertal restauranger i Uppsala. Det spelar nästan ingen roll vad man vill ha, det finns restauranger med bufféer för alla smaker. Här finns allt från svensk buffé med ägg, sill och renkött till mongolisk eller sushibuffé.

För den som är sugen på grekisk mat finns det en del alternativ att välja bland. En av dessa är den väletablerade Restaurang Akropolis som har en genuin grekisk miljö. Restaurangen har endast öppet lördagar och söndagar, med möjlighet att beställa take away.

En annan grekisk restaurang är Tzatziki. Även här finns det mölighet att beställa take away, men till skillnad från Restaurang Akropolis har Tzatziki öppet sju dagar i veckan.

Vill man ha något lättare att äta finns det Goda Mackan. Goda Mackan är en smörgåsbutik där det går att beställa både take away för kvällen och catering för festen. Här finns inte enbart smörgåstårta för beställning, utan även deras bufféer har en stor spännvidd när det kommer till innehåll.

Om man vill äta julbord i Uppsala finns det en uppsjö att välja bland. De restauranger som serverar julbord ligger i allt från bowlinghallar och hotell till herrgårdar och slott.

Är man sugen på pizza ska det inte vara svårt att få tag på goda sådana i Uppsala. Det finns drygt femton pizzerior utspridda över staden. En del av dessa levererar pizza hem till dörren.

Saluhallen i Uppsala

Är en mycket populär mötesplats i Uppsala. Här hittar man det mesta i matväg- både färdiglagat och råvaror. Färsk fisk, grönsaker och annat, man kan riktigt frossa i det stora utbudet. Samtidigt finns det flera trevliga restauranger och lunchställen, ibland i kombination med en butik.

En av de mest populära serveringarna i Uppsala saluhall är Feskarn. Man satsar mycket på säsongens råvaror, vilket är en garanti för god och färsk mat. Förutom att presentera en komplett måltid varje dag har man också fullständiga rättigheter och försöker kombinera det bästa dryckesvalet med den rätt som serveras. Naturligtvis kan man också bistå med catering för fester och andra tillfällen.

Från torsdag till lördag kan man ta sig en liten eftermiddagspaus här med, till exempel, en räktallrik och ett glas vitt vin.

Vid sidan av lunchbaren har Feskarn sin fina butik. Hel och halvfabrikat och det allra färskaste inom fisk och skaldjur är till salu här. Man har arbetat upp bra kontakter och köper själva alla produkter direkt från olika delar av landet.

Samtidigt lyssnar man på vad kunderna är intresserade av och försöker anpassa sortimentet därefter. Man importerar även fisk från bland annat Holland och Italien för att ytterligare kunna erbjuda sina kunder en stor variation.

Saluhallen Uppsala öppnar varje dag klockan 10, precis lagom för att man ska hinna handla ingredienser till lunchen. Måndag till torsdag stänger man klockan 17, fredagar kl 18, och lördagar redan klockan 16. Mat och cafedelen har även öppet på söndagar, mellan kl 11-16. Runt jul och nyår har man stängt vissa dagar, det är bäst att kontrollera.

I Saluhallen Uppsala kan man också handla kaffe och te i långa rader i den välkända Vardein & co. Man har nyligen bytt ägare och det brukar alltid bjuda på förbättringar och överraskningar.

Om man bara vill ta sig en kopp kaffe och kanske en liten kaka är detta en trevlig plats. Annars har de många olika sorters kaffe och tesorter att köpa med sig hem. Man säljer också handgjorda praliner, som tillverkas i liten skala av en familj i Hedemora.

Att gå och strosa i Uppsala saluhall är en njutning för alla sinnen. All mat är presenterad på ett mycket inbjudande och smakfullt sätt. När man känner sig lite sugen på något, som ofta är ett resultat av att se så mycket goda råvaror, tar man sig bara en bit på en servering. Eller så tar man sig en tur förbi för att äta.

Catering Uppsala

Alla tycker om att gå på fest, men det kan vara nog så jobbigt att arrangera den. Det är så mycket man ska hålla reda på och så ska man laga mat uppepå allt samman. Därför väljer fler och fler catering Uppsala istället, så man slipper denna stora bit. Istället kan man koncentrera sig på gästlistan och underhållningen, maten tar en bra firma hand om.

Om man hyr in någon för catering Uppsala så kan man slappna av på sin egen fest. Allt annat kan man ju arrangera i förväg, det är bara maten som måste vara färsk och tas om hand på plats. Många gånger kan man välja mellan olika fasta menyer, eller så kan man säga ifrån om man har några speciella önskemål. En värd och värdinna som är lugna och glada är grunden för en lyckad fest.

Ett vanligt alternativ med catering är en stor buffet. Beroende på vilken årstid det är så brukar man variera maträtterna.

En sommarbuffet kan till exempel inkludera laxpajer, kyckling med grillade grönsaker, en sallad med färska primörer, färskpotatissallad och mycket annat som återspeglar en fin svensk sommar.

Andra vill ha något som ser lyxigt ut men samtidigt är lätt att äta, då kan smörgåstårtor vara nyckeln. De har fått ett riktigt uppsving de senaste åren och hör nu till innemat. Uppsala ligger inte efter i världen och man ser alltid till att hålla sig uppdaterad med gourmettrender.

En del smörgåstårtor skärs i bitar och kan räcka till många gäster medan andra är gjorda bara för ett par personer.

Många kopplar samman sommaren med grillning, och man kan också välja catering Uppsala med en grillmeny. Man får till och med en kock som tar hand om allt jobbet så man bara kan räcka fram tallriken och njuta av en god grillad fisk eller stek. Andra går in för utländska teman, som en thailändsk eller italiensk catering meny.

Även om man bor i Uppsala så kan man vilja sträcka ut sina tentaklar och pröva på lite nytt. Den svenska matkulturen har förändrats något sensationellt de senaste årtionden och folk trivs bra med nya smakupplevelser.

God mat är viktigt för en lyckad fest, det är något man verkligen ska satsa på. Med catering i Uppsala blir det mycket lättare att anordna fester och samtidigt ha kul själv. En väl planerad meny i trevliga omgivningar och med folk som man trivs med- bättre kan det inte bli!

Här följer några exempel på företag som erbjuder catering i Uppsala:
www.godamackan.se
www.cateringfabriken.se
www.hoglundscatering.se
www.matfest.se
www.helgessons.se
www.kockenokallskankan.se
mat-verkstan.se
feskarn.nu
www.happyfood.se
www.cajsas-kok.se/
ICAKvantum
www.kingstreet.se
www.uppsaladanscenter.se

angle-downcrossmenu