Nyheter

Världspremiär för mobila presentkort

2005-03-30, 11:27

Klädkoncernen RNB Retail and Brands är först i världen med att lansera mobila E-presentkort via SMS. Presentkortet köps på de olika butikskedjornas hemsidor och presentkortet levereras som en unik kod via SMS.

I förra veckan lanserades E-presentkort via SMS inom RNB:s butikskoncept Solo, Saks, Champagne och Polarn O. Pyret. Kunden köper själv presentkortet på butikernas hemsidor och väljer då värde, datum för leverans och skriver i den text som denne vill ha med i SMS:et.

Presentkortet betalas via kontokort/kreditkort och när köpet är avslutat skickas presentkortet i form av en unik kod via SMS till mottagarens mobiltelefon i form av ett SMS-meddelande. Köparen av presentkortet kan själv välja datum och tidpunkt när presentkortet ska skickas.

Vi ser en ökad försäljning av presentkort och antalet kunder som köper presentkort växer stadigt. I en värld där tidsbrist blir allt vanligare vill vi därför förenkla processen och frigöra tid för våra kunder. Genom E-presentkort ger vi kunderna möjligheten att själva välja när de vill köpa presentkort, oavsett tid på dygnet. Det förenklar också i de situationer där köparen och mottagaren bor i olika städer, säger Mikael Solberg, VD för RNB.

Lanseringen av E-presentkort via SMS görs i samarbete med Retain 24 som har ansvaret för den tekniska utvecklingen.

Retain24 ser en stor potential i den lösning som RNB nu rullar ut gällande elektronisk hantering av presentkort. Systemet fungerar nämligen lika bra för bonuscheckar och erbjudanden/kuponger via papper, SMS, plastkort och e-mail. Vi ersätter det som företag tidigare löst manuellt samt att vi utnyttjar nya moderna kommunikationskanaler, säger Claudio Simatovic, VD för Retain24

Post Comment