Nyheter

Uppsalaföretag slår världsrekord i USA

Uppsalaföretaget PhotoPearls har tillsammans med skolbarn från 50 delstater i USA byggt världens största pärlplatta föreställande Barack Obama. Ett projekt som har blivit en världsnyhet. CNN International, NBC och USA Today har alla intervjuat företagets svenska ägare Peter Stambeck.
– Uppståndelsen har varit helt enorm. Den marknadsföring vi fått har större värde än hela företaget i sig, säger en omtumlad Peter Stambeck.

PhotoPearls har utvecklat ett system där du kan tillverka en pärlplatta av vilket digitalt motiv du vill. På en hobbymässa i Anaheim, Kalifornien berättade Peter om sin idé att göra en jättelik pärlplatta på ett av världens hetaste fotoobjekt Barack Obama. Det nappade intresseorganisationen Craft and Hobby Association på. Tillsammans har de förverkligat byggandet av den drygt tre meter höga, och 372 600 pärlor stora plattan.

När tavlan officiellt avtäcks i slutet av juni kommer den att slå ett nytt Guinness World Records som den största pärltavlan som någonsin byggts. Över 1000 fjärdeklasselever från 50 delstater har varit engagerade i pärlläggandet och Peter Stambeck hoppas att de ska få överlämna tavlan som en gåva från USA:s skolbarn till president Obama när han fyller år i början av augusti.

Vita Huset har bekräftat att de känner till att vi vill ge tavlan till presidenten, förhoppningsvis gör medieuppmärksamheten att han tar emot den.

Det är inte första gången PhotoPearls avbildar kändisar. Tidigare har skolbarn i Rosengård byggt en 144 400 pärlor stor tavla av Zlatan. I Sverige säljer företaget lysande, nu handlar det om att marknadsföra sig utomlands. Bättre PR i USA kunde de knappast drömma om.

Om vi få börja sälja våra produkter i de stora hobbyvaruhusen i USA kommer det att bli det en helt annan snurr på affärerna, konstaterar Peter Stambeck.

Post Comment